Gemeente Twenterand


Ver/nieuwbouw Gemeentehuis Twenterand van start Gemeentehuis blijft toegankelijk voor bezoekers en openingstijden ongewijzigd

Dinsdag 22 augustus 2006 is aannemersbedrijf Bramer begonnen met het afzetten en inrichten van het bouwterrein voor de uitbreiding van het gemeentehuis van Twenterand aan het Manitobaplein in Vriezenveen. In die week zijn ook de graafwerkzaamheden van start gegaan. Tijdens de bouw blijft het gemeentehuis voor bezoekers toegankelijk en de openingstijden blijven ongewijzigd. De raadsvergaderingen worden tot nadere berichtgeving in de raadzaal in Vriezenveen gehouden.

De aannemer start met de uitbreiding aan de westzijde en noordzijde. Aan de westzijde verrijst een vleugel waar op de benedenverdieping college van burgemeester en wethouders hun nieuwe kantoorruimten zullen vinden. Aan de noordzijde wordt een grote hal met publieksbalies gerealiseerd waar de nieuwe raadzaal met vergaderruimten op aansluiten. Op de tweede en derde verdieping van de nieuwe westvleugel worden kantoorruimtes voor medewerkers gebouwd. Het bestaande gebouw wordt gerenoveerd als de uitbreiding klaar is. De planning is er op gericht dat op 1 september 2007 alle ambtenaren van de gemeente Twenterand op hun nieuwe werkplek in Vriezenveen zitten.

De parkeerplaatsen aan de noord en westzijde van het gemeentehuis zijn niet meer te gebruiken, maar het Manitobaplein biedt voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers en medewerkers. Tijdens marktdagen kunnen bezoekers en medewerkers gebruik van de parkeerterreinen bij Sportpark 't Midden.

De aan- en afvoer van materiaal zal enige verkeershinder veroorzaken en de bouwwerkzaamheden kunnen tot enige geluidsoverlast leiden, maar de aannemer doet er alles aan om dit tot een minimum te beperken.