Politie Midden- en West Brabant

Schietincident Breda vanavond in Bureau Brabant

TILBURG, 4 september 2006

Vanavond besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een schietincident in Breda. Verder worden beelden getoond van
pinfraudeurs in Boekel en Boxmeer en van een oplichter in Boxtel. In Helmond moest onlangs een jongen onder bedreiging geld gaan pinnen.

Schietincident Breda
Op 25 juni loopt een man op de Westerhagelaan in Breda. Als hij het parkeerterrein van het station oploopt ziet hij een kleine rode auto aan komen. Drie mannen stappen uit. Het slachtoffer hoort knallen, schrikt, rent weg en wordt daarbij in zijn linkervoet geschoten.

Later die dag, rond 21.00 uur, ziet een getuige vanuit zijn woning aan het Spinveld in Breda een rode auto met drie mannen rijden. De auto stopt voor een bedrijf. De getuige hoort knallen, later blijkt dat er op het bedrijf is geschoten. Het vermoeden bestaat dat dit om dezelfde auto/mannen gaat.

Bedreiging Helmond
Op maandagmiddag 14 augustus om ongeveer vier uur fietst een
veertienjarige jongen in Helmond vanuit de Gazellelaan in de richting van de Nierslaan. Op het moment dat hij tussen twee fietspoortjes heen moet, ziet hij een man voor zich staan, die niet aan de kant gaat. De jongen wordt geslagen en krijgt een mes op zijn keel. De dader dwingt hem dan om naar de pinautomaat van de Rabobank aan de Peeleik te gaan en geld van zijn rekening te halen. De man blijft een meter of twintig achter hem lopen. De jongen is zo bang dat hij niet weg durft te lopen.

Pinfraudeurs in Boxmeer en Boekel
Een wat oudere man en een jonge vrouw pinden een tijd geleden met een gestolen pinpas bij een geldautomaat in Boekel. De diefstal vond plaats op het St.Agathaplein.

In Boxmeer vond dezelfde pinfraude plaats door een onbekende man. Dat gebeurt bij een pinautomaat aan de Steenstraat in Boxmeer. De pinpas bleek te zijn gestolen.

Oplichting Boxtel
Een onbekende man komt zogenaamd een douchecabine ruilen. Achteraf blijkt dat hij echter met lege de handen winkel binnen is gekomen, om vervolgens met een gloednieuwe cabine en teruggekregen geld weer het pand te verlaten.

Dat gebeurde in een winkel aan het Vuurijzer in Boxtel.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 4 september op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 5 september 17.00 uur.

Auteur: Gerda Preusting (Bureau Brabant)