Ingezonden persbericht


Donald Duck, Superunie en Unilever starten Duckse Duiten verzamelactie! Vandaag start in de Superunie supermarkten een unieke Donald Duck verzamelactie.

Gedurende 10 weken kunnen klanten bij de Superunie supermarkten 36 verschillende Duckse Duiten sparen. Bij iedere 10 euro aan boodschappen bij een van de deelnemende supermarkten ontvangt de klant een Duckse Duit met een afbeelding van de familie Duck, de bewoners van Duckstad of de Bosbewoners.

Ook kunnen er extra Duckse Duiten verzameld worden met actieproducten. Unilever is met diverse producten hoofdsponsor van het verzamelconcept; bij aankoop van deze actieproducten krijgt de klant één Duckse Duit. Ook bij actie producten van het huismerk en bij aankoop van Donald Duck weekblad, Donald Duck Extra of Katrien krijgt men één extra duit.

Voor de duiten is een uniek verzamelalbum ontwikkeld waarin een speciale editie - nummer 36,5 - van Donald Duck weekblad is verwerkt, helemaal in het thema Duckse Duiten en de supermarkt.

Miljoenen Duiten liggen vanaf vandaag klaar om te verzamelen en te ruilen! Met de duiten kan ook een speciaal ontwikkelde game worden gespeeld op www.donaldduck.nl waarbij prijzen te winnen zijn zoals tien 10-jarige abonnementen op Donald Duck.

Sanoma Uitgevers, Disney Publishing, Superunie en Unilever hopen met het Duckse Duiten spaarconcept een nieuwe rage te ontketenen onder de jeugd.