Gemeente Amsterdam



Maand van het Aangepast Sporten Amsterdam

In september barst het sportseizoen weer in volle hevigheid los. In Amsterdam roept de gemeente Amsterdam i.s.m. Sportservice Noord-Holland de maand september uit tot maand van het Aangepast Sporten. Een ideaal moment voor mensen met een handicap of chronische ziekte om kennis te maken met diverse sportmogelijkheden in Amsterdam en omgeving. Vele sportorganisaties organiseren open dagen in september.

Gratis kennismaken

Onbekendheid met het aangepast sporten is een belangrijke reden dat Amsterdammers met een handicap of chronische aandoening nog niet sportief actief zijn. Tijdens de maand van het aangepast sporten kunnen deze sporters veelal gratis kennis maken met de sport van hun keuze. Tientallen sportaanbieders in Amsterdam stellen hun deuren open om mensen met een handicap of chronishe aandoening de gelegenheid te geven kennis te maken met een groot en gevarieerd aanbod aangepast sporten en actief mee te doen.

Bewegen positieve invloed op handicap of chronische ziekte

Sport doet goed. Juist voor mensen met een beperking (motorische, verstandelijke, auditieve of visuele handicap of een chronische aandoening) is sport uitermate belangrijk. Om grenzen te leren kennen en te verleggen, maar zeker ook om het zelfvertrouwen te vergroten. Sport en bewegen kan in veel gevallen bijdragen aan het beter kunnen omgaan met de beperking en kan zelfs een positieve invloed hebben op het verloop van een chronische ziekte. Wie een handicap of een chronische aandoening heeft en meer wil gaan bewegen, doet er goed aan om een of meer open dagen van de Amsterdamse sportorganisaties te bezoeken.

Het is de tweede editie van de maand van het Aangepast Sporten. Vorig jaar september was de maand van het Aangepast Sporten een overweldigend succes, waardoor ook dit jaar vele sportaanbieders hun deuren open stellen.

Meer informatie

Op de website www.sport.amsterdam.nl en op de
www.sportservicenoordholland.nl vindt u meer informatie over de activiteiten tijdens de open dagen.