Gemeente Amsterdam



Rembrandts Licht; North

Kunstproject North heeft 15 hedendaagse kunstenaars geselecteerd om met Rembrandt en het beroemde Rembrandts licht in hun gedachten eigentijds werk te tonen. De geselecteerde werken vormen twee routes: een van Noord naar Zuid en een langs de Amstel. Enkele kunstenaars zijn met bestaande werken vertegenwoordigd, anderen hebben nieuw werk gemaakt.

Aan dit project werken mee; David Bade, Nathalie Bruys, Kimberly Clark, Arno Coenen & Peter Leeuwerink, Desiree Dolron, Charlotte Dumas, Michaël Ferron, Joanneke Meester, Marc Mulders, Erwin Olaf, Lenny Schröder, Berend Strik en David Veldhoen Foto: Ewin Olaf, opdrachtgever the people of the labyrinth

Route met twee wandelingen

Rembrandt legde zijn omgeving vast, de stad, het platteland. In een bijzondere wandelroute wordt duidelijk hoe verbluffend weinig en verbazend veel de plekken die hij bezocht veranderd zijn. Rembrandt wandelde naar Noord, het huidige Shellterrein en het voormalige Galgeveld van Amsterdam. Daar tekende de schilder `Elsje`.

Een andere wandeling ging naar de westoever van de Amstel. In de route zijn beide wandelingen verbonden.

Kunstproject North

NORTH is een meerjarig kunstproject met een veelledige visie. Enerzijds onderschrijft NORTH de grootschalige stedelijke ontwikkelingen op de Noordelijke Amsterdamse IJ-oevers, zoals die op het voormalige Shellterrein Overhoeks. Anderzijds heeft NORTH oog voor lokaal industrieel erfgoed, cultuurhistorie en het kleinschalige.

Niet in de laatste plaats streeft NORTH naar een broedplaats voor architectuur en experimentele kunst, en een podium voor kleinschalige laagdrempelige culturele activiteiten.

Meer informatie

* Locaties: Buitenplaats Wester-Amstel aan Amsteldijk-Noord 55, Tolhuistuin (voorheen Galgenveld) in Amsterdam Noord en langs de Amstel
* Datum: 15 september tot en met 15 oktober 2006 * Meer informatie
* www.northamsterdam.com