Politie Twente

Politie zoekt getuigen na zinloos geweld Almelo

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de daders van een ergerlijke vorm van zinloos geweld. Zaterdagmorgen 2 september om ongeveer 01.10 uur werd een 30-jarige Almeloer door twee andere personen mishandeld. Ook zijn 28-jarige vriendin moest het ontgelden.

De 30-jarige stond rond 01.10 uur te plassen achter een poort bij het Waagplein in zijn woonplaats. Toen hij achter de poort vandaan kwam en zich weer bij zijn vriendin en twee andere personen, die bij hen waren, wilde voegen, werd hij aangesproken door twee mannen en twee vrouwen die daar ook liepen. Een van de mannen begon tegen hem te schelden en de 30-jarige verontschuldigde zich en zei dat hij daar inderdaad niet had moeten gaan staan plassen. In het voorbijgaan werd hij door de oudste van de twee mannen geschopt. De 30-jarige liep daarop snel door naar zijn vrienden. Op dat moment merkte hij dat hij werd achtervolgd door de oudere man en is hard weggerend.

Een eindje verderop werd hij plotseling van achteren aangevallen en kreeg een harde klap op zijn hoofd met vermoedelijk een hard voorwerp. Hier bleek het weer te gaan de oudere man die hem had ingehaald. De 30-jarige rende opnieuw hard weg maar werd achterna gezeten door deze persoon. Het bloed liep hem hierbij over zijn gezicht vanuit de wond die hij op zijn hoofd had gekregen na de klap. De man kreeg hem weer te pakken op het bruggetje aan het Schokland en hij werd geschopt en geslagen. Uiteindelijk wist de 30-jarige zich los te rukken waarbij hij een gouden ketting met sterrenbeeld stier en een rond muntje met gat heeft verloren.

Hij is doorgerend naar de parkeergarage aan de Hagenborgh en heeft daar een bestuurder van een auto aangesproken die hem naar het politiebureau heeft gebracht.

Aan het politiebureau vervoegde zich even later ook zijn 28-jarige vriendin. Ook deze bleek door de een van de twee personen, vermoedelijk de jongste, omvergelopen en getrapt en geslagen.

Het gaat hierbij om twee mannen met de volgende signalementen: Oudere persoon is een blanke man van ongeveer 55 jaar met grijs haar met inhammen. Hij wordt iets groter geschat dan 1m80 en heeft een vrij stevig postuur. De man was gekleed in een rood shirt, een blouse of een polo. De tweede persoon is jonger, 25 tot 30 jaar en ongeveer 1m90 tot 1m.95 lang. Hij droeg een spijkerbroek, wit shirt met daarover een bruine jas.

Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die iets meer over deze twee kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente afdeling Almelo, te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-111839 / 06-112056)

Noot:

Jan Camphuis: 053-4555588