Ministerie van Defensie

04-09-2006 15:03

KONINKLIJKE MARINE OP WERELDHAVENDAGEN IN ROTTERDAM

De Tromp trok veel belangstelling - Foto: Louis Meulstee / Fairview Images De Koninklijke Marine heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Wereldhavendagen in Rotterdam, georganiseerd door de gemeente. De marine was met diverse schepen aanwezig en verzorgde een aantal demonstraties.

Het luchtverdedigings- en commandofregat Hr.Ms. Tromp, het hydrografisch vaartuig Hr.Ms. Snellius, de onderzeeboot Hr.Ms. Walrus en het duikvaartuig Hr.Ms. Cerberus waren opengesteld voor het publiek op vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Voor de onderzeeboot Hr.Ms. Walrus vormden zich rijen bezoekers. Foto: Louis Meulstee / Fairview Images.

Op de Parkkade bij de schepen had het Korps Mariniers een bivak ingericht. Daar konden bezoekers zien hoe de zeesoldaten tijdens vredesoperaties zoals bijvoorbeeld in Irak en Afghanistan hun werkzaamheden verrichten.

De klimtoren van de mariniers was als altijd populair. Foto: Louis Meulstee / Fairview Images.

De marine gaf diverse demonstraties, waaronder een âsearch and rescueâ actie, een vliegshow door een helikopter en een bevrijdingsoperatie aan boord van een gekaapt schip door de Unit Interventie Mariniers, voorheen de Bijzondere Bijstandseenheid.

Vliegdemonstratie van een Lynx helikopter. Foto: Louis Meulstee / Fairview Images.