Ingezonden persbericht


Partner SLOTervaartziekenhuis eist snel duidelijkheid

Instituut voor reumatologie en revalidatie overweegt uit ziekenhuis te stappen

Het Dr. Jan van Breemeninstituut, een van de partners van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, wil voor het einde van het jaar duidelijkheid over wat er met het nieuwe ziekenhuis gaat gebeuren, anders stapt het instituut uit het ziekenhuis. Dat zei directeur Rob Beuse van het instituut in de eerste aflevering van het Avro Radioprogramma Hagensopdemiddag. Het Dr. Jan van Breemeninstituut heeft een polikliniek voor reumatologiepatiënten in het Slotervaartziekenhuis en doet de revalidatie voor het ziekenhuis. Het instituut vertegenwoordigt zo'n 5 tot 10 procent van de omzet van het ziekenhuis.

Beuse vindt het zorgwekkend dat hij via de pers heeft moeten vernemen dat het Slotervaartziekenhuis een nieuwe eigenaar heeft, omdat het bij de 600 nieuwe patiënten onduidelijk is of het Slotervaartziekenhuis blijft bestaan en onder welke condities. Hij noemt het niveau van communicatie "beneden alle peil".

Hij betwijfelt of de nieuwe eigenaar, Meromi Holding B.V., er in zal slagen de medisch specialisten te behouden. "Ik bereid mij voor op het ergste: de zorgverzekeraars hebben aangegeven dat enkele tientallen miljoenen uit de exploitatie moeten worden verwijderd wil het kostendekkend kunnen draaien. De omzet is nu 90 miljoen euro en als ze terug moeten naar 65 miljoen, dan kan dat niet zonder herstructurering. Of de medisch specialisten kunnen blijven moet nog blijken uit de inhoudelijke plannen."

Het Dr. Jan van Breemeninstituut had al een plan gemaakt in het geval het Slotervaartziekenhuis failliet zou gaan. Het gaat om een samenwerking met het Vrije Universiteit Medisch Centrum in Amsterdam. Beuse overweegt nu dit plan in werking te stellen.

Uitzending: 4 september 2006, 15.50.
Mocht u informatie gebruiken uit dit persbericht, dan graag bronvermelding gebruiken.