Gemeente Wijk bij Duurstede

Wethouder Aukje Boer opent nieuw onderkomen scouting Sea Lions

Zaterdagmiddag 2 september 2006 heeft wethouder Aukje Boer in de botenloods van jachthaven de Lunenburg het nieuwe clubhuis van de Wijkse scoutinggroep Sea Lions officieel geopend door het hijsen van de scoutingvlag. Zij deed dit in aanwezigheid van de scoutingleden, bestuursleden en ouders. Ook burgemeester Guus Swillens was aanwezig bij deze heuglijke gebeurtenis.

Feest
De rest van de middag was er feest voor de scoutingleden: een luchtkussen stond buiten opgesteld, er kon worden gesjoeld en getafeltennist en binnen stond een podium ter beschikking van iedereen die iets leuks wilde opvoeren. De jongste leden konden kleuren en voor de oudere bezoekers was er een fotopresentatie. 's Avonds was er nog feest voor de oudere scoutingleden.

Oplossing
De scouting in Wijk bij Duurstede kampte jarenlang met een slecht onderkomen. De land- en waterscouting werden enkele jaren geleden bij elkaar gevoegd. Het gebouw aan de Overloop was op een gegeven moment niet meer veilig, dus werden alle activiteiten in en rond hun loods bij de jachthaven Lunenburg gehouden. Helaas ging daar veel materiaal verloren door lekkages en ratten.
Er werd samen met jachthavenbeheerder Dick Quaadgras een oplossing gevonden in de grote botenloods. Samen met vele vrijwilligers is er nu een prachtig clubhuis voor de waterscouts.
Vorige week werd na hard werken het nieuwe gebouw, met een oppervlakte van ruim 180 m2, officieel in gebruik genomen!

De scouting Sea Lions bestaat uit deze speltakken: Bevers (5-7 jaar), Dolfijnen (8-11 jaar), Verkenners (12-15 jaar), Wilde Vaart (16-18 jaar) en de Stam (18+).

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

spacer
info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
spacer Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 spacer Post adres:
Postbus 83
3960 BB
spacer