Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 4 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 04-09-2006

Met onder meer: inbraken, ijsje en mishandeling

Inbraak bedrijf

Wormer, zondag 3 september 2006, 13:30 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Malerstraat. De hoofdingang van het pand werd met vermoedelijk een breekijzer met geweld opengebroken. Drie toegangsdeuren naar afzonderlijke bedrijven kregen dezelfde behandeling. Uit een verkoopburo werden diverse computerschermen gestolen. Ook bij de buren, een houtbedrijf en een fotograaf werden de beeldschemen van de computers losgekoppeld en meegenomen. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen zaterdagmiddag en zondagmiddag.De afdeling forensische opsporing gaat de sporen van de inbrekers onderzoeken. Eventuele getuigen worden verzocht kontact op te nemen met het wijkteam Wormerveer-Wormerland via 0900-8844.

Inbraak woning

Wormerveer, zondag 3 september 2006, 19:59 uur.

Aan het Oversluispad werd ingebroken terwijl de bewoners lagen te slapen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden op zondagochtend tussen half drie en elf uur. Uit de voordeur was het deurbeslag vernield en het slot verwijderd. Uit de woonkamer werd een portemonnee meegenomen. Op de Paul Krugerstraat werd op dezelfde wijze een tuindeur geforceerd en vervolgens uit de woning een laptop meegenomen. De afdeling Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

IJsje

Edam, maandag 4 september 2006, 01:09 uur.

Een 18-jarige jongeman uit Watergang werd door surveillerende agenten aangehouden omdat hij in de omgeving van de kermis met een ijsje van twee en een halve meter liep te slepen. Het kunststoffen reclameobject werd samen met de verdachte meegenomen naar het politiebureau. De jongeman werd ingesloten. Het 'ijsje' bleek later toe te behoren aan een winkelier op de Voorhaven die na het doen van aangifte met zijn eigendom werd herenigd.

Beeld gegooid

Zaandam, zondag 3 september 2006, 21:40 uur.

De politie heeft een 34-jarige Zaandammer aangehouden die een beeldje door een ruit naar zijn buurvrouw had gegooid. De man zou zonder aanwijsbare reden eerst de jaloezieën bij de buren hebben stukgetrokken en vervolgens een beeldje uit de tuin hebben gepakt en dat naar het hoofd van de buurvrouw hebben gegooid die nog in haar woning stond. Even later werden door de man een viertal vuilnisbakken geleegd voor de deur van zijn buurvrouw. Toen de politie arriveerde sloot de man zich op in zijn woning. De agenten hebben vervolgens de deur ingetrapt, de man aangehouden en ingesloten. Hij werd in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid bij de officier van justitie.

Mishandeling

Edam, zondag 3 september 2006, 22:39 uur.

De politie heeft een jongeman uit Edam aangehouden als verdachte van mishandeling van zijn vriendin. De vrouw was een woning in Edam binnengevlucht met de mededeling dat zij door een vriend was mishandeld en bedreigd. Terwijl de man op de ramen stond te bonken werd de politie gewaarschuwd. De verdachte kon even later voor zijn woning worden aangehouden. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Mishandeling

Zaandam, zondag 3 september 2006, 22:14 uur.

Een 29-jarige man uit Krommenie werd door de politie aangehouden omdat hij op de Stationsstraat in Zaandam zijn vrouw zou hebben mishandeld. Een getuige had de politie gebeld omdat een man een vrouw zou slaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen gaf de vrouw aan dat zij herhaaldelijk door de man was geslagen. De verdachte werd ingesloten en de volgende ochtend na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en doorgestuurd naar justitie.

Brand in woning

Zaandijk, maandag 4 september 2006, 10:18 uur.

Een 20-jarige bewoonster van een woning aan de Zoekerstraat werd gewekt door rookontwikkeling. Zij wist de woning met een ladder van de buurman ongedeerd te verlaten en de toegesnelde brandweer had de brand snel onder controle. Het vuur was ontstaan in of bij een frituurpan. Er was veel water- en rookschade in de woning ontstaan. Een medewerker van de stichting Salvage bekommerde zich met iemand van de woningbouwvereniging over de afwikkeling van de schade.