Ingezonden persbericht


Cordys benoemt Peter van der Fluit tot President en COO

Van der Fluit verantwoordelijk voor operationele activiteiten, Sales en Marketing

Cordys, leverancier van SOA-gebaseerde software waarmee ondernemingen nieuwe en bestaande business een impuls kunnen geven, benoemt Peter van der Fluit tot President en Chief Operating Officer (COO). In deze functie draagt hij de verantwoording voor de wereldwijde operationele activiteiten van Cordys, waaronder Sales, Marketing en Delivery.

De benoeming van Van der Fluit tot President en COO van Cordys is onderdeel van de huidige groeistrategie van het bedrijf. "Wij merken dat bedrijven steeds meer zoeken naar een manier om de bedrijfsprocessen sneller aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en IT daarbij een drijvende kracht willen laten zijn in plaats van een remmende factor", zegt Loek van den Boog, CEO van Cordys. "Cordys biedt een geïntegreerd SOA-platform waarmee veranderingen snel en effectief kunnen worden doorgevoerd en bestaande IT-investeringen beter worden benut."

Van den Boog vervolgt: "Onze technologie is sterk ontwikkeld, nu is het belangrijk om de markt actief te benaderen. Peter van der Fluit is de aangewezen persoon om de operationele activiteiten van Cordys, waaronder Sales, Marketing, Alliances en Delivery, verder uit te breiden. Van der Fluit heeft zich de afgelopen jaren meer dan bewezen op salesgebied. Bovendien heeft hij uitgebreide internationale ervaring. Wij zijn zeer verheugd dat hij ons managementteam komt versterken."

Voordat Van der Fluit in dienst kwam bij Cordys, was hij sinds 1988 in dienst bij HP en sinds 1998 een van de Vice-Presidents van HP. Tijdens zijn laatste assignment was Van der Fluit binnen het managementteam van HP Software verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop. Onder zijn leiding verdubbelde de omzet van de softwaredivisie van HP en bereikte HP Software winstgevendheid. Eerder bekleedde hij verschillende marketing- en alliance management-functies bij Hewlett-Packard in zowel de VS als Duitsland en Nederland. Zo werkte hij als Vice-President en General Manager Enterprise Marketing voor de EMEA-regio; als wereldwijd Field Marketing Manager voor de Enterprise-klanten van HP; als directeur wereldwijde alliances alsmede als wereldwijd Alliance Manager van de lHP/SAP Alliance tijdens de R/3-wereldwijde introductie tussen 1991-1995.

"Cordys heeft de potentie om marktleider te worden in Service-Oriented Architectures, een van de belangrijkste trends in de IT-industrie", aldus Van der Fluit. "Vele grote, internationale bedrijven hebben reeds gekozen voor het Cordys-platform. Ik zie ernaar uit om die activiteiten verder uit te breiden en ons marktaandeel samen met onze partners te vergroten."

###

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf. Met de software van Cordys kunnen bedrijven complexe bedrijfsomgevingen vereenvoudigen. Cordys biedt een geïntegreerd SOA-platform waarin bedrijfsprocessen centraal staan in IT-systemen en -processen. Met deze aanpak biedt Cordys zijn klanten de mogelijkheid efficiënter te werken en sneller veranderingen door te voeren.

Bedrijven uit verschillende toonaangevende markten wereldwijd zetten het op open standaarden gebaseerde platform van Cordys en zijn methodologie in om de complexiteit van IT-systemen te verlagen, bestaande IT-systemen verder te benutten en beter te kunnen voldoen aan continu veranderende bedrijfsbehoeften. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord-Amerika.

Noot voor de redactie,