Persbericht 04/09 middag

Regio, 04-09-2006

Leiden Met spuitbus in het gezicht gespoten De politie is een onderzoek gestart naar een automobilist en zijn passagier die op donderdag 31 augustus, rond 23.30 uur, op de Ir. Driessenstraat met een spuitbus in het gezicht van een 26 jarige Leidse en een 29 jarige Leidenaar hebben gespoten. De man fietste over de Ir. Driessenstraat in de richting van de Oosterkerkstraat. Achterop de fiets zat zijn vriendin. Vlakbij de brug kwam er een auto aanrijden die vaart minderde en naast hen kwam rijden. De passagier van de auto stak zijn arm uit het raam en spoot met een spuitbus een bijtende, brandende vloeistof in het gezicht van de man en de vrouw. Door de uitwerking van de vloeistof hebben de man en de vrouw niet veel gezien van de daders en zij zijn vervolgens direct naar huis gegaan. Thuis hebben zij een vriend gebeld die hen naar het ziekenhuis heeft gebracht. Het enige wat zij kunnen vertellen is dat het om een donkere auto gaat die in de richting van de Singel wegreed. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in Leiden. Dit kan via 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Leiden Verdachte van insluiping aangehouden De politie heeft maandagmorgen 4 september rond 10.00 uur op de Dobbedreef een 22 jarige man uit Leiden aangehouden. De bewoonster van een woning aan de Clariet Kok-Van Alphenstraat liep in haar woning tegen de man aan die net in een meubel wilde kijken. Kennelijk had de man kans gezien om de woning binnen te sluipen op het moment dat de vrouw even iets naar haar aan de straat geparkeerde auto bracht. De man schrok en rende de woning uit. De politie werd gebeld en aan de hand van het signalement kon hij even later worden aangehouden. Hij is ingesloten. De politie gaat verder met haar onderzoek.

Hazerswoude-Rijndijk Hennep-schip ontdekt De politie heeft maandagmorgen 4 september een hennepkwekerij ontdekt in een in de Oude Rijn afgemeerd vrachtschip. Op het schip van zon 60 meter lang, werden in het vrachtruim zon 1400 hennepplanten, lampen, ventilatoren en transformatoren aangetroffen. Er was niemand aanwezig. Aanhoudingen zijn dan ook niet verricht. Het water voor de kwekerij haalde men uit de Rijn en de elektriciteit werd verkregen door het draaien van een hulpmotor van het schip. De kwekerij is ontruimd en de planten zijn vernietigd. De politie deed de instap nadat ze informatie had ontvangen over een mogelijke kweek op het schip. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.

Bergambacht Politie vordert rijbewijs in De politie heeft zondagnacht 3 september het rijbewijs ingevorderd van een 22 jarige beginnend bestuurder uit Ammerstol. De agenten controleerden de man rond 05.00 uur op de Badhuisstraat en stelden drankgebruik vast. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse die een uitslag liet zien van 380 ug/l (limiet 88 ug/l). Aangezien de invorderingsgrond van het rijbewijs bij deze groep weggebruikers ligt bij 350 ug/l, werd deze ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bergambacht Aanhouding verdachten winkeldiefstal De politie heeft vrijdag 1 september rond 14.30 uur op de C.G. Roosweg in Schoonhoven twee mannen aangehouden. De twee, een 28 jarige man uit Gouda en een 37 jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats, werden verdacht kort daarvoor bij een supermarkt aan de Hoofdstraat in Bergambacht een winkeldiefstal te hebben gepleegd. Medewerkers van de winkel zagen de twee bij de cosmetica-afdeling bezig, vertrouwden dit niet maar herkenden ze ook als zijnde die eerder die week vermoedelijk zonder te betalen goederen uit de winkel hadden meegenomen. De politie werd gebeld en de medewerkers achtervolgden de mannen die in een auto stapten en wegreden. Via de telefoon werd de politie op de hoogte gehouden waar de mannen naar toe reden. In Schoonhoven konden ze worden aangehouden. In hun auto hadden ze tubes tandpasta, bussen haarversteviger, suiker en andere cosmetica liggen die uit de supermarkt waren gestolen. Ook vond de politie nog een imitatievuurwapen en inbrekerswerktuigen. De verdachten zijn op 3 september weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Berkenwoude Politie kijkt terug op een rustig verloop Perkouwse feest Het Perkouwsfeest in Berkenwoude is afgelopen weekend rustig verlopen. Door de PJG, gemeente, politie en oranjevereniging werden reeds in een vroegtijdig stadium gezamenlijk voorbereidingen getroffen om het feest ordelijk te laten verlopen. Op beide dagen, zowel overdag als 's avonds en 's nachts was er politie aanwezig. Tegen twee feestgangers werd proces-verbaal opgemaakt: één voor wildplassen en één voor het drinken van alcoholhoudende drank op de openbare weg.

Een aantal jongeren die vorig jaar bij de vechtpartij betrokken waren, hadden van de rechter het verbod gekregen om dit jaar op het feest terrein) aanwezig te zijn. Daarnaast had een grotere groep jongeren een schrijven thuis ontvangen met daarin de boodschap dat zij tijdens het feest een toegangsverbod hadden tot het Cultureel Centrum. Een van de jongeren die zo'n toegangsverbod had tot het Cultureel Centrum werd zaterdagnacht aangehouden omdat hij op een gegeven moment toch kans had gezien om naar binnen te glippen. Na de nacht in het politiebureau te hebben doorgebracht werd hij zondagochtend weer in vrijheid gesteld. Inmiddels is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

--- einde berichten ---