Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie nadrukkelijk aanwezig tijdens Klompenfeest

Twello, 04-09-2006 o De politie heeft het afgelopen weekeinde tijdens het Klompenfeest in Twello enkele keren corrigerend opgetreden, maar het feest is in grote lijnen ordelijk verlopen. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Een enkel opstootje tussen jongeren kon door de aanwezigheid van de politie in de kiem worden gesmoord.

Ondanks de vooraankondiging van alcoholcontroles tijdens het festijn, werden toch nog negen drankrijders van de weg gehaald, waaronder een zwaar beschonken bestuurder op de A1 die 2,7 prom. alholhol in zijn bloed had, meer dan vijf maal het toegestane promillage.

Op het marktplein werden zondagnacht een 20 jarige vrouw en een 22 jarige man uit Deventer aangehouden nadat ze herkend werden als de daders van een winkeldiefstal op de zaterdagmiddag bij een winkel aan de H.W. Iordensweg. Er werd een tang weggenomen. Tegen de verdachten volgt een proces-verbaal. Een vijftal wildplassers werd bekeurd. Eén jongere werd bekeurd wegens baldadigheid omdat hij onnodig met de deuren van een toiletwagen smeet.