KNWV

Nieuwsbericht Surfen

3-9-2006

Ben van der Steen wint NK Windsurfen Wave

Tijdens het eerste standby weekeinde waren de voorspellingen gelijk zodanig dat er gestart kon worden bij The Spot in Zandvoort. Terwijl vlakbij de DTM racers over het circuit raasden volgen de nationale topwindsurfers in de branding van Zandvoort hun kunsten.

Omdat het tij nog om moest gaan en er wat vertraging was ontstaan door de nodige parkeerproblemen door de DTM races werd de start van de eerste eliminatie uitgesteld tot 12.30. Martin ten Hoeve domineerde in de eerste eliminatie en versloeg redelijk verrassend Peter Volwater.

De condities werden inmiddels steeds beter en zelfs het zonnetje kwam doorzetten. Na een half uur break was het tijd voor de tweede
eliminatie. Nikaj Droop was in de eerste eliminatie vroegtijdig uitgeschakeld, maar stoomde nu door tot de finale waar hij het tegen Ben van der Steen moest opnemen die ook warm begon te draaien. Maar eerst was er nog de loosers final tussen Peter Volwater en Martin ten Hoeve. Martin had het in de halve finale moeten afleggen tegen Nikaj, terwijl Peter er tegen Ben uit ging. Het resultaat was dat de winners final van eliminatie 1 nu de loosers finale werd. De rollen waren nu omgedraaid. Peter won en Martin moest genoegen nemen met plek vier.

Voor de finale was Martin ten Hoeve al zeker van de tweede plek. Als Ben van der Steen zou winnen werd hij kampioen, als Nikaj Droop zou winnen werd Martin dat. Spanning ten top. Nikaj Droop liet met name goede golfritten zien, maar het was toch Ben van der Steen die overall het meeste liet zien. De jury wees Ben dan ook aan als winnaar. Hiermee werd hij Nederlands Kampioen Wave 2006. Martin ten Hoeve werd tweede, Peter Volwater derde. Bij de dames won Femke van der Valk van Julia Meijer.

Internetadres: www.nkwindsurfen.nl
E-mailadres:rene@riderz.tv