Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen, 04-09-2006

Politie doet onderzoek naar inbraken

HOOGEVEEN - In het weekend van 03 en 04 september is er op verschillend plaatsen in Hoogeveen ingebroken. De politie is een onderzoek gestart. Op 04 september is in de vroege uren een inbraak gepleegd bij een eetgelegenheid aan de Schoolstraat. In de zaak zijn de aanwezige gokkasten geopend. In totaal is er voor een bedrag van rond de 3000,- weggenomen. In dezelfde nacht is ook ingebroken bij een bedrijf aan Het Haagje. Uit het pand is onder andere computerapparatuur weggenomen. Van een inbraak bij een bedrijf aan de Plesmanstraat werd maandagmorgen door een medewerkers aangifte gedaan. Door een ruit te forceren wist men het pand binnen te komen, een geldbedrag wordt gemist. Bij een garage bedrijf aan de Stephensonstraat zijn navigatiesystemen voor de auto gestolen. Dit is vermoedelijk tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagmorgen 08.30 uur gebeurd. (06-176487/498/504/516/594)

Controle visserijwet
VEENINGEN/ HIJKEN - Door buitengewoon opsporingsambtenaren (BOAs), personen die speciale opsporingstaken hebben, is de afgelopen periode gecontroleerd op naleving van de visserijwet. Bij de Veeningerplas werd vijf keer een bekeuring uitgeschreven voor het overtreden van de visserijwet, één keer werd illegaal kamperen geconstateerd. Ook bij Brunstingerplas bij Hijken werden drie personen bekeurd voor wildkamperen. Drie anderen ontvingen een bekeuring voor het overtreden van de visserijwet. (06-176646)

Winkeldief krijgt dagvaarding
EMMEN De politie ging direct ter plaatse nadat personeel van een supermarkt de politie belde. Een verdachte van winkeldiefstal was in de winkel aan de Wilhelminastraat aangehouden en maakte amok. De 37-jarige Emmenaar probeerde er vandoor te gaan met 15 pakken koffie. De personeelsleden hebben de man vastgegrepen en overgedragen aan de politie. De man zal zich voor een rechter moeten verantwoorden (06-176500)

Bekeuring voor rijden zonder verzekering
ASSEN Door de politie is maandagmiddag een auto aan de kant gezet, nadat na controle bleek dat de auto niet verzekerd was. De 21-jarige bestuurster uit Roden heeft een bekeuring gekregen. Haar voertuig is achter het bureau gezet. De vrouw krijgt twee dagen de tijd om de papieren in orde te maken, doet zij dit niet dan zal de auto in beslag worden genomen en worden weggesleept. (06-176674)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.