Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (04/09)

BERGEN OP ZOOM, 4 september 2006

Politie houdt drietal dronken automobilisten aan
STEENBERGEN: Een 23-jarige inwoner van Tilburg is in de nacht van zondag op maandag door de politie aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man reed op de David van Orliensstraat toen hij door de politie werd staande gehouden. Hij bleek 520 ug/l te blazen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg tevens een rijverbod van 5 uur opgelegd.

STEENBERGEN: De politie controleerde diezelfde nacht een 24-jarige bestuurder uit Bergenop Zoom op de N259. Deze man bleek ook teveel gedronken te hebben. Bij nadere controle
bleek deze man ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voor het rijden onder invloed en voor het rijden zonder rijbewijs krijgt de man proces-verbaal.

WOUW: De politie heeft diezelfde nacht het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige inwoonster van Veldhoven. De vrouw reed in haar personenauto over de Rijksweg A58 toen zij werd gecontroleerd. Het bleek dat de vrouw zodanig veel had gedronken dat haar rijbewijs moest worden ingevorderd. Tegen haar zal proces-verbaal opgemaakt worden. De officier van justitie zal bepalen wat er met haar rijbewijs zal gebeuren.

Politie vordert zeven rijbewijzen in bij snelheidscontrole ROOSENDAAL: Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben zondag tussen 14.30 en 20.30 uur zeven rijbewijzen ingevorderd bij een snelheidscontrole op de Antwerpseweg. Op deze weg is een maximumsnelheid toegestaan van 70 km per uur. Zeven bestuurders overschreden deze maximumsnelheid met meer dan 50 km per uur waardoor zij hun rijbewijs moesten inleveren. Een drietal Belgische bestuurders moest direct een transactie betalen waarna zij hun rijbewijs weer terugkregen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 140 km per uur! Dit betrof een 18-jarige Belgische bestuurder. In overleg met de Officier van Justitie werd direct besloten om zijn auto inbeslag te nemen waarna justitie op een later tijdstip zal beslissen wat ermee gaat gebeuren. 717 bestuurders die de controles zijn gepasseerd kunnen thuis een acceptgiro verwachten omdat zij de radar passeerden met te hoge snelheid. De radarposten stonden aan weerszijde van de Antwerpseweg opgesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst