Miko


Omzet miko eerste halfjaar 7 % hoger

Turnhout, 4 september 2006 - De op Eurolist by Euronext Brussels genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist Miko behaalde over het eerste halfjaar van 2006 een omzet van 46,55 miljoen EUR. Dit is een stijging met bijna 7 % in vergelijking met het jaar voordien. Circa 73 % van de omzet is gerealiseerd in het buitenland.

De koffieserviceactiviteiten namen 55 % van de groepsomzet voor hun rekening, de overige 45 % was voor rekening van de kunststofafdeling.

De omzet van de koffieserviceafdeling nam toe met 7 % ten opzichte van 2005. Deze stijging deed zich voor ondanks het feit dat eind 2005 in België de omzet van watercoolers en bijhorende waterflessen - op een half jaar goed voor 450.000 EUR - werd overgeheveld naar Sip-Well, en dus verdween uit de cijfers van de koffieserviceafdeling. Hoewel de stijging deels het gevolg is van de hogere koffieprijzen, kwam zij er toch dankzij goede groeicijfers in vooral Nederland en Frankrijk. In Frankrijk werd de omzetstijging mede gestimuleerd door de integratie van het in 2005 overgenomen Caf'équip.

Ook de omzet van kunststofverpakkingen kende een stijging met 7 %. De aanzienlijke groeicijfers van zowel de Belgische als de Poolse vestiging volstonden om de gedaalde omzet in Duitsland meer dan op te vangen. In Duitsland heeft een prijzenslag plaats in het marktsegment van de kant-en- klaar maaltijden. Miko bewerkt er dit segment met haar Duitse verkooporganisatie MPC-Grotenhuis.

De financiële resultaten van het eerste halfjaar zullen gepubliceerd worden in de tweede helft van september 2006.

OVER MIKO

Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en werd in 1998 geïntroduceerd op Eurolist by Euronext Brussels. Miko volgt een "tweepijlerstrategie" waarbij de kernactiviteiten - koffieservice en kunststofverpakkingen - nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep stelt 537 mensen te werk en haalde in 2005 een omzet van 82,99 miljoen EUR. Het is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Nederland, Engeland, Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakije.

EINDE