Provincie Gelderland

MET SPROOKJES HET CULTURELE JAAR IN

Russische sprookjes van Poesjkin, Argentijnse tango en Nederlands ballet voor vier benen en een zitmeubel. Met deze optredens geeft de provincie op donderdag 7 september het startschot voor het Gelderse culturele seizoen. Voor deze bijeenkomst heeft de provincie alle cultuurwethouders uitgenodigd en vertegenwoordigers van de culturele instellingen die een provinciale subsidie ontvangen. "Het is voor ons ook een manier om al die mensen te bedanken die van Gelderland zo'n prachtige cultureel veelzijdige en actieve provincie maken", aldus gedeputeerde Hans Esmeijer.

De gasten krijgen een cultureel programma gepresenteerd dat terugblikt op het vorige seizoen én een blik werpt op het komende seizoen. Zo zal het tango-orkest Mala Pinta het succesvolle bezoek van Introdans aan Argentinië memoreren. De Russissche sprookjes van Poesjkin krijgen een geheel eigentijdse muzikale vertolking door leden van Het Gelders Orkest, als voorproefje van het groots opgezette Poesjkin Festival in 2007. En het Introdans Ensemble voor de Jeugd komt met een komisch ballet voor vier benen en een zitmeubel.

Programma

16.30 - 17.00 uur Ontvangst in de Orangerie bij Kasteel Rosendael 17.00 - 18.00 uur Cultureel programma, gepresenteerd door Marlies Claasen (Omroep Gelderland), met optredens Introdans, Poesjkin Festival, Tango-orkest Mala Pinta en dansoptreden door Tango Guapo. 18.00 uur Speech en toast door gedeputeerde voor cultuur dhr. H. Esmeijer (onder voorbehoud) 18.10 uur opening buffet

Locatie
Orangerie Kasteel Rosendael



Provincie Gelderland