Fortis Bank

Fortis verwerft Pools factoringbedrijf, 4 Faktor Sp.zo.o

4 Faktor Sp.zo.o werd in 2004 opgericht als onafhankelijk factoringbedrijf dat zich hoofdzakelijk richt op de dienstverlening aan kleine ondernemingen in de fabricage-, handels- en bouwsectoren. Met in totaal 11 FTE's, is het bedrijf gevestigd in Warschau en heeft het verkoopkantoren in Poznan, Gdynia en Bialystok.

Karel De Boeck, CEO van Fortis Commercial & Private Banking: 'Fortis Commercial Finance is de nummer 5 van Europa en is actief in 15 landen. Wij willen onze aanwezigheid in Europa verder uitbreiden door in nieuwe landen FCF-bedrijven te openen. De Poolse factoringmarkt vertoont een dynamische groei en internationalisering. Recente ontwikkelingen van factoringactiviteiten in Polen zijn geheel in lijn met onze strategie om in Europa verder uit te breiden. De overname van 4 Faktor Sp.zo.o zal als springplank dienen voor verdere groei op de Poolse markt.'

'Met een aanzienlijk groeipotentieel van de Poolse factoringmarkt gecombineerd met de ontwikkelingen van cross-border handel binnen Europa, is het samengaan met Fortis dat reeds stevig gevestigd is in de Europese economie, een logische stap. Door onderdeel te worden van het uitgebreide netwerk van Fortis Commercial Finance, krijgen wij enorme ontwikkelingskansen en dit zal zeker ook ten goede komen aan onze klanten,' aldus Grzegorz Gebler en Krzysztof Piskorski. De overname zal geen wezenlijke invloed hebben op de solvabiliteit en nettowinst per aandeel van Fortis.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 39,5 miljard (31/08/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 58.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com Fortis Commercial Finance (FCF) is een volle dochter van Fortis. FCF is een internationaal georiënteerde financiële dienstverlener, die deel uitmaakt van het vooraanstaande internationale factoringnetwerk Factors Chain International. FCF heeft ongeveer 700 mensen in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.fortiscomfin.com. Fortis in Polen

In Polen is Fortis voornamelijk vertegenwoordigd via Fortis Bank Polska SA., dat zich toelegt op dienstverlening aan nationale en internationale bedrijven en particulieren. De aandelen van de bank zijn genoteerd aan de beurs van Warschau. Fortis Bank Polska heeft 42 vestigingen in de grootste steden van Polen en heeft meer dan 1200 medewerkers in dienst. De grootste aandeelhouder van Fortis Bank Polska is Fortis Bank België die 99,10% van de aandelen bezit. Meer informatie is beschikbaar op www.fortisbank.com.pl. Fortis is ook aanwezig in Polen via Fortis Lease Polka, Fortis Securities Polska en Fortis Private Investments Polska.

4 Faktor Sp.zo.o is gespecialiseerd in dienstverlening binnen de factoringmarkt. 4 Faktor Sp.zo.o. is opgericht door voormalige medewerkers van Forin Sp.zo.o., een van de grootste factoringbedrijven van Polen. Door de ervaring die de oprichters bij Forin hadden opgedaan, kon 4 Faktor Sp.zo.o uitgroeien tot een bedrijf dat gespecialiseerd is in adviesdiensten op het gebied van factoring en het verkopen van factoringproducten.

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20