Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/09)

OOSTERHOUT NB, 4 september 2006

Politie ruimt hennepkwekerij

WAALWIJK: De politie trof op maandag 3 september 2006 op de zolder van een woning aan het Walkvat een hennepkwekerij aan. De plantage bestond uit een kleine 300 planten.
Na anonieme meldingen via de meldlijn M- stelde de politie een onderzoek in en kwam de kwekerij zodoende op het spoor. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd.
Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt, zo stelde een medewerker van het elektriciteitsbedrijf Essent vast. Uiteraard volgt er een aangifte van diefstal van stroom. De politie arresteerde in de woning twee verdachten. Het gaat om een 49-jarige man uit Waalwijk en een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beide mannen zijn verhoord over hun betrokkenheid bij de wietplantage en overtreding van de Opiumwet.

Het politie onderzoek startte met een tip via Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Navigatie apparatuur uit auto gestolen

SPRANG-CAPELLE: Steeds vaker ziet de politie dat er
navigatieapparatuur uit autos wordt gestolen. Tussen zaterdag 2 september 19.30 uur en maandag 4 september 05.30 uur had een auto-inbraker het voorzien op een TomTom navigatiesysteem. Het apparaat lag in een blauwe Nissan Patrol, die geparkeerd stond aan de Wendelnessestraat-West.
De politie heeft uiteraard een aangifte opgenomen, maar wijst er tegelijkertijd op dat het soms dieven wel heel erg gemakkelijk wordt gemaakt. Het advies luidt dan ook om waardevolle goederen niet in autos te laten liggen.

Vallende boom beschadigt twee autos

WAALWIJK: De politie werd zondagmiddag 3 september 2006 om 17.30 uur geroepen naar de Amstel in Waalwijk. Daar bleek dat een omgewaaide boom twee personenautos had bechadigd. De boom was totaal verrot. De agenten waarschuwden de gemeente en de brandweer om verder actie te ondernemen. Verder schakelde de politie een takelbedrijf in om de beschadigde autos weg te takelen.

Politie zoekt scooterdief

RAAMSDONKSVEER: Zondagavond 3 september om 22.25 uur werd een 18-jarige inwoner van Raamsdonk beroofd van zijn scooter. Dat gebeurde kort nadat hij bij de speeltuin aan
D Onvermoeidelaan was aangekomen. Het slachtoffer zat nog op zijn scooter en had intussen wel zijn helm al afgedaan, toen hij een klap in zijn gezicht kreeg. Zijn belager bleek een bekende te zijn. Er ontstond een handgemeen, waarbij de belager er met de scooter vandoor ging. De identiteit van de dief is bekend. De politie heeft al op verschillende mogelijke verblijfplaatsen gezocht, maar hem nog niet gevonden. Toch verwacht de politie de man op korte termijn te kunnen inrekenen.

Auto weg na inbraak

RIJEN: Een personenauto verdween na een homejacking aan de Hoofdstraat in Rijen. Bij homejacking stelen woninginbrekers de autosleutels om er vervolgens met de auto vandoor te gaan. Uit het huis zijn vervolgens de autosleutels ontvreemd. Vervolgens werd een lichtgrijze Volvo 440 kenteken 56-NS-PR gestolen. De politie heeft de auto internationaal laten signaleren als gestolen voertuig. Verder namen de agenten een aangifte op en heeft de technische recherche een sporenonderzoek verricht.
De nog onbekende daders boorden kwamen de woning vermoedelijk binnen door te flipperen of te hengelen. Bij het flipperen steekt de inbreker steekt een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee steekt hij de schoot terug, waardoor de deur open gaat. Dit flipperen is te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen. Op dezelfde manier wordt ook het ouderwetse hengelen voorkomen. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger.

Geluidsoverlast escaleert

RIJEN: De politie arresteerde op maandag 4 september om 00.30 uur een 37-jarige inwoner van Rijen verdenking van bedreiging. Zijn buurvrouw (28 jaar) deed kort daarvoor aangifte bij de politie van het feit dat haar buurman haar had belaagd. Daarbij zou de verdachte een mes gebruikt hebben. De vrouw raakte niet gewond maar was door de situatie wel erg bang geworden van haar buurman. De oorzaak ligt in een burenconflict over geluidsoverlast.
De politie arresteerde de verdachte en heeft hem in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. In zijn woning nam de politie overigens twee messen in beslag.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

OOSTERHOUT: Een dronken automobilist raakte zondagavond 3 september zijn rijbewijs voor onbepaalde tijd kwijt. Agenten controleerden de 53-jarige Portugees rond 21.30 uur op Katjeskelder in Oosterhout. De verdachte had alcohol gedronken en werd om die reden gearresteerd. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 750 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Op basis van deze uitslag is meteen het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder maakten de agenten proces-verbaal tegen hem en schreven een rijverbod van 9 uren uit. De verdachte is om 23.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte standaard ingevorderd. Bij een Beginnend Bestuurder ligt die grens lager, namelijk al bij 350 ug/l. De Officier van Justitie beslist daarna wat er met een ingevorderd rijbewijs gaat gebeuren.

Politie treedt op tegen discriminerende dronkaard

OOSTERHOUT: Een dronken 42-jarige Oosterhouter vond het nodig om een willekeurig allochtone voorbijganger uit te schelden. Dat gebeurde in de nacht van zondag 3 september op maandag 4 september op Leijsenhoek rond 00.40 uur. De scheldwoorden hadden een duidelijk racistisch karakter en konden door diverse horecabezoekers worden gehoord. Toen een dienstdoende agent de man aansprak op zijn gedrag, bleef hij de discriminerende taal meerder keren herhalen. Dit was reden voor de aanhouding van de man. Hij moest mee naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Het is bij de politie onbekend wie de allochtone man was, die na het incident doorfietste.

Auteur: Jeroen Steenmeijer