Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Oproep nieuwe leden adviescommissie Culturele Prijs Drenthe (4-9-2006)

Gedeputeerde Staten van Drenthe roepen kandidaten op voor het lidmaatschap van de provinciale adviescommissie Culturele Prijs.

De Adviescommissie Culturele Prijs heeft tot taak het college te adviseren over de toekenning van de Culturele Prijs van Drenthe. De prijs is bedoeld voor personen of instellingen die bijzondere verdiensten hebben geleverd op cultureel gebied in Drenthe. Daarbij wordt vooral gekeken hoe inspirerend het werk is en wat de culturele en sociale betekenis ervan is voor de provincie. De prijs wordt eens per drie jaar uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van ⬠10.000,-- en een bronzen legpenning.

De commissie bestaat uit een voorzitter en zeven deskundige leden, die elk voor een periode van zes jaar worden benoemd. Zij vergadert ongeveer vier keer per jaar en legt waar nodig werkbezoeken af. In het jaar van de prijsuitreiking ligt het aantal vergaderingen iets hoger. Van de commissieleden wordt een actieve inbreng verwacht.

Reis- en vergaderkosten worden volgens provinciale normen vergoed.

Op dit moment zijn er binnen de commissie drie vacatures.


1. Voor de functie van voorzitter zoeken we een persoon met bestuurlijke ervaring in Drenthe en affiniteit met kunst en cultuur in het algemeen.


2. Voor de functie van algemeen lid zoeken we een deskundige op het gebied van de podiumkunsten, in het bijzonder theater.


3. Een deskundige op het gebied van de Drentse cultuur.

Van de leden wordt verwacht dat zij aan de volgende eisen voldoen:
-bestuurlijke ervaring (voor de functie van voorzitter)
-kennis van de podiumkunsten c.q. Drentse cultuur
-affiniteit met cultuur in brede zin

-communicatieve vaardigheden

-goed kunnen samenwerken.

Geïnteresseerden wordt verzocht voor 25 september een schriftelijke motivatie en een curriculum vitae te sturen aan Gedeputeerde Staten Postbus 122, 9400 AC Assen.
Op de envelop s.v.p. vermelden Sollicitatie Adviescommissie Culturele Prijs.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de ambtelijk secretaris van de commissie, mevrouw drs. H. Otte, telefoon 0592-365609