Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 4 september 2006

My Fair Lady benoemt Hoedendraagster van het Jaar

Ter ere van de musicalklassieker My Fair Lady organiseert Joop van den Ende Theaterproducties in samenwerking met modeontwerper Jaap Rijnbende en Red Hat Society de verkiezing My Fair Lady Hoedendraagster van het Jaar. De musical My Fair Lady kenmerkt zich door de overweldigende kostuums waarvan de hoed een essentieel onderdeel uitmaakt. De jury onder leiding van Jaap Rijnbende en hoofdrolspeelster Céline Purcell maakten vandaag vijf van de zes genomineerden bekend:
12) Vivian Boelen (TV-presentatrice)
Annemarie Jorritsma (burgemeester van Almere)
Carin Reinders (directrice van Coda Museum in Apeldoorn) Erica Terpstra (voorzitter NOC NSF)
Juliëtte Vossen (sociëty-lady)

Laatste nominatie
Op Prinsjesdag, dinsdag 19 september, laat de jury weten wie de laatste genomineerde is. De jury maakt op woensdag 20 september, tijdens de opening van de 50+ Beurs, de winnares van de My Fair Lady Hoedendraagster van het Jaar bekend. Zij zal eregast zijn op de première van de musical op 2 november in het Orpheus Theater in Apeldoorn.

De jury bestaat naast Jaap Rijnbende en Céline Purcell uit Anoushka Houtsmuller (hoedenontwerpster), Renée Ketelaar (van de Red Hat Society, de organisatie die zich onder andere inzet voor de terugkeer van de hoed in het hedendaagse straatbeeld) en Cocky van Huijkelom (kostuumontwerpster van My Fair Lady).

50+ Beurs
Naast de bekendmaking van de winnares verzorgt de cast van My Fair Lady, onder wie Thom Hoffman en Bob Fosko, op woensdag 20 september om 14.00 uur een optreden. Daarnaast is er iedere dag een hoedenshow op het hoofdpodium van de beurs. Kijk voor meer informatie op www.musicals.nl.


Noot voor de redactie/