Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (4/9)

TILBURG, 4 september 2006

Hennepkwekerij in de tuin

TILBURG: De politie heeft vanmiddag in een tuin van een pand aan de Broekhovenseweg 50 bloeiende hennepplanten aangetroffen. De agenten gingen naar het adres in de verwachting daar een kwekerij op de zolder of slaapkamer aan te treffen. Dit bleek echter niet het geval te zijn. De dienders waren verrast toen zij in de tuin 50 bloeiende wietplanten zagen. Kennelijk heeft deze kweker geen behoefte aan assimilatielampen en dergelijke. De planten zijn in beslag genomen. Tegen de bewoner, die niet aanwezig was, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vandaag zijn nog twee kwekerijen ontmanteld. In een winkelpand aan het Wilhelminapark troffen de agenten achter in de zaak een kwekerij met 500 planten aan. In een woning aan de Dirigentenlaan trof de politie vanmiddag een plantage met 300 planten aan. De stroom werd op beide adressen buiten de meter om afgetapt.

De politie in Tilburg maakt wekelijks capaciteit vrij om hennepplantages te ontmantelen. Hiermee geeft de politie ook inhoud aan het vorig jaar afgesloten convenant. Hierin hebben de gemeente, politie, woningbouwcoöperaties, Essent, Openbaar Ministerie en Traverse afspraken gemaakt over de wijze waarop omgegaan met hennepkwekerijen in woningen. Dergelijke kwekerijen leveren immers niet alleen brandgevaarlijke situaties op. Ook zijn er regelmatig geweldsincidenten die verband hebben met deze praktijken.

Tilburger aangehouden na bedreiging

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.20 uur op de Capucijnenstraat een 46-jarige Tilburger aangehouden die de eigenaar van een café aldaar had bedreigd. Ook had hij met een flesje gegooid. De politie heeft de verdachte op aanwijzing van het slachtoffer aangehouden. Hij vertelde dat de ruzie ontstaan was omdat de man geweigerd had zijn openstaande rekening te betalen. De verdachte die onder invloed was van alcohol ontkende de bedreiging te hebben geuit. Wel bevestigde hij dat hij de rekening niet wilde betalen, vond dat hij dat als goede klant ook op een later moment kon doen. Het gooien met de fles kon hij zich niet herinneren.

Discobezoeker met 35 XTC-pillen aangehouden

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen omstreeks 10.20 uur op aanwijzing van de portiers van een horecazaak aan de Heuvelring een 26-jarige man uit Boxtel aangehouden vanwege drugsbezit. Bij zijn fouillering vonden de uitsmijters 35 XTC pillen en een wikkel met cocaïne. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

OISTERWIJK: De politie heeft zondagavond in Oisterwijk een 27-jarige Oisterwijker aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn 26-jarige vriendin. De man zou tijdens een ruzie haar keel dicht geknepen hebben en haar meerdere keren geslagen hebben. De vrouw had verschillende verwondingen opgelopen. Toen de agenten in de woning van het slachtoffer de aangifte aan het opnemen waren, kwam hij weer bij de ter plaatse waarna hij is aangehouden. De verdachte verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Het slachtoffer verklaarde dat ze de afgelopen maanden al meerdere keren door haar vriend is mishandeld. De verdachte is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De politie en het Openbaar Ministerie nemen zaken van huiselijk geweld zeer serieus, verdachten worden indien juridisch mogelijk in verzekering gesteld.

Mannen aangehouden voor diefstal of heling auto

UDENHOUT: De politie heeft vanmorgen aan de Lange Trekke twee mannen aangehouden die in een gestolen auto reden. De agenten waren ter plaatse gegaan om een poging tot inbraak in een woning op te nemen. Nadat zij de woning verlieten, zagen zij twee mannen lopen in de richting van een blauwe Toyota Yaris. De mannen gedroegen zich verdacht door voor de auto te gaan staan, waardoor de kentekenplaat niet leesbaar was. De agenten besloten een nader onderzoek in te stellen. Uiteindelijk stapten de mannen in en reden weg. Bij navraag bij de meldkamer, werd duidelijk dat de auto gestolen was in Vlaardingen. Hierop is het voertuig aan de kant gezet. Beide mannen, een 18-jarige man uit Genderen en een 21-jarige man uit Tilburg zijn aangehouden en ingesloten. Bij de Tilburger werden ook twee gripzakjes cocaïne aangetroffen. De man uit Genderen. die achter het stuur zat, bleek geen rijbewijs te hebben. De verdachten zijn ingesloten.

Politie vraagt extra aandacht voor de opsporing woninginbrekers

TILBURG: De wijkagent van het politieteam Tilburg West maakt bekend dat er de afgelopen weken een toename is in het aantal inbraken in woningen in de wijken Gesworen Hoek en Huibeven (Reeshof). Uit onderzoek is gebleken dat het bij een aantal inbraken in woningen ging om insluipingen. De politie heeft vanmiddag in betreffende wijken een SMS-Alert bericht uitgedaan, waarin bewoners opgeroepen worden verdachte omstandigheden te melden.

De afgelopen twee weken heeft de politie in totaal tien aangiftes van inbraken in woningen opgenomen. Deze inbraken lagen verspreid in de twee wijken en gebeurden voornamelijk in de nacht en vroege ochtend. De politie besteedt in het verband met deze toename extra aandacht aan dit probleem en vraagt de bewoners extra alert te zijn en tips door te geven.

Voor preventietips, om insluiping in de woning te voorkomen, verwijst de politie naar de website www.politiemwb.nl, Uit onderzoek is gebleken dat bij meerdere woninginbraken de toegang tot de woning op een eenvoudige wijze verkregen is. Een belangrijke tip is daarom om ramen en deuren te sluiten ook als men slechts even weggaat of voor langere tijd op een bovenverdieping verblijft.

De politie wil graag op de hoogte worden gesteld van voor het onderzoek nuttige informatie, alsmede van verdachte omstandigheden. Tips kunnen worden doorgebeld naar het gebruikelijke politie nummer 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Desirée Brabers