Gemeente Geldermalsen

Tijdelijke verkeersmaatregelen woonomgeving Herman Kuijkstraat Geldermalsen

4 september 2006 - Aan de Herman Kuijkstraat in het centrum van Geldermalsen is op dit moment een tweetal complexe bouwprojecten in uitvoering. Naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden zeker zon 1,5 jaar gaan duren. Binnen een beperkte werkruimte vinden er veel transportbewegingen van bouwverkeer plaats. In verband daarmee is vanuit veiligheidsoverwegingen ter plaatse de maximaal toegestane rijsnelheid verlaagd naar 30 km/uur. Vanuit diezelfde veiligheidsoverwegingen is er een dichte schutting geplaatst om de bouwput af te schermen voor voorbijkomende automobilisten en ander verkeer.

De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels enkele weken aan de gang en gebleken is, dat de doorstroming van het verkeer op de Herman Kuijkstraat en in de Van Borsselelaan en Prins Bernhardlaan ernstig wordt belemmerd. Ook de veiligheid van de verkeersdeelnemers en dan vooral die van de fietsers komt in het gedrang. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten tot een aantal aanvullende verkeersmaatregelen.

Met ingang van maandag 4 september geldt het volgende:
* volledige afsluiting van de Prins Bernhardlaan ter hoogte van huisnummer 4;

* bestemmingsverkeer voor de Prins Bernhardlaan, Van Borsselelaan en Molenweg dient gebruik te maken van de Molenweg;
* eenrichtingverkeer in de Van Borsselelaan; inrijden is mogelijk vanaf de Herman Kuijkstraat en dus niet langer vanaf de Molenweg.

Met deze laatste maatregel wordt de onoverzichtelijke verkeerssituatie bij de aansluiting Van Borsselelaan/Herman Kuijkstraat opgeheven. Fietsers worden vanaf de doorsteek Rijksstraatweg doorgeleid naar de Molenweg. De Herman Kuijkstraat blijft vanaf beide zijden toegankelijk.

Door deze aanvullende maatregelen geeft het college gehoor aan klachten vanuit de woonomgeving. De omwonenden zijn inmiddels door middel van een bewonersbrief geïnformeerd en deze week vindt nog nader overleg plaats met de klankbordgroep (al eerder op initiatief van het gemeentebestuur uit de buurtbewoners geformeerd) over hoe de overlast voor de woonomgeving tot een minimum kan worden beperkt.