Provincie Utrecht

Utrecht maakt online indienen milieuklachten mogelijk

Provincie Utrecht maakt online indienen milieuklachten mogelijk

4-9-2006 -

Burgers en bedrijven die een milieuklacht bij de provincie Utrecht willen indienen, kunnen dat vanaf nu ook via het internet doen. Het online formulier hiervoor is te vinden op de website van de provincie: www.provincie-utrecht.nl, onder het thema `milieu'.

Met het formulier kunnen burgers en bedrijven eenvoudig milieuklachten melden bij de provincie. Het gaat om klachten of meldingen over stank, lawaai, stof, overlast van bedrijven, lucht-, water- of bodemverontreiniging. Ook voor meldingen van milieu-misstanden zoals het dumpen van afval, illegaal kappen van bomen, illegale ontgrondingen of afgravingen en vervuiling van water kan men het online formulier gebruiken.

Voor dringende zaken die vragen om een snelle aanpak, kan men terecht bij de Milieuklachtentelefoon. Deze is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 0800-0225510. Het milieuklachtenformulier is met name bedoeld voor minder urgente meldingen en klachten.
Met behulp van vragen wordt de melder snel door het formulier geleid. Klachten die via het online formulier binnenkomen, worden de eerstvolgende werkdag in behandeling genomen en binnen twee werkdagen afgehandeld.

De provincie Utrecht werkt eraan haar dienstverlening naar burger en bedrijf eenvoudiger en toegankelijker te maken. Dat doet zij onder meer door steeds meer diensten via het internet aan te bieden. In de toekomst wordt het mogelijk om bijvoorbeeld ook vergunningen en subsidies aan te vragen via het internet. Naast deze nieuwe online service blijven de vertrouwde vormen van dienstverlening bestaan.

Het online Milieuklachtenformulier is ontwikkeld in samenwerking met het landelijke programma eFormulieren en de daarbij aangesloten provincies.

Meer informatie: Hetty Vrijmoeth, telefoon 030 258 2667