Llink

Rotterdam, 30 augustus 2006

- PERSBERICHT -

LLiNK in radio-talkshow Desmet Live!
Schuif aan bij een goed gesprek in het radio-café van Desmet Live

Dieuwertje Blok, Francisco van Jole en Pieter Hilhorst presenteren vanaf 4 september het vernieuwde Desmet Live voor omroep LLiNK. Twee keer per week brengen zij live-radio over kunst, cultuur, politiek en maatschappij vanuit studiocafé Desmet in Amsterdam. Wekelijks worden ze bijgestaan door Michiel Romeijn (Jiskefet), Teun van der Keuken (Keuringsdienst van Waarden) en Kees Moeliker (alternatieve Nobel Prijswinnaar Biologie). Daarnaast bekritiseren buitenlandse correspondenten Nederland en vertellen ze over praktisch idealisme. Desmet Live is een scherpe en verdiepende radio-talkshow die de luisteraar wil prikkelen tot nadenken. Soms hilarisch en soms serieus. LLink Desmet Live is elke maandag en woensdag tussen 18.00 en 19:50 uur te beluisteren op radio 5.

Op maandag presenteert Pieter Hilhorst Desmet Live en woensdag zijn dat Dieuwertje Blok en Francisco van Jole. Pieter Hilhorst werkte eerder als redacteur bij de VPRO, is columnist voor de Volkskrant en schrijft toneelstukken. Dieuwertje Blok presenteerde eerder 'Ontbijt TV' voor de KRO en was tot 2005 één van de vaste presentatoren van 747Live. Francisco van Jole heeft zich als eerste Nederlandse journalist gespecialiseerd in internet en presenteert ook voor LLiNK de Geitenwollensokkenshow op Radio 1.

Geen zin om naar de radio te kijken tijdens het luisteren? Geen punt: Desmet Live is het eerste radioprogramma dat met meerdere bewegende webcams wordt geregistreerd en dat rechtstreeks in de vorm van video met geluid op internet te volgen is! Na afloop zijn de uitzendingen per item terug te zien en te horen op de site en kunnen podcasts (audio) en vodcasts (video) van de uitzendingen worden gedownload.

De overige werkdagen wordt Desmet Live verzorgd door de Humanistische Omroep en de Ikon. Op dinsdag en vrijdag presenteert Theodor Holman voor de Humanistische Omroep en op donderdag is dat Mieke Spaans voor de Ikon. De uitzendingen vanuit de Desmet Studio in Amsterdam (Plantage Middenlaan 4a) zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Desmet Live is maandag tot en met vrijdag tussen 18.00 en 19.50 uur te horen op Radio 5. Desmet Live is gedeeltelijk een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.

---

EINDE PERSBERICHT