Technische Universiteit Delft
Feestelijke opening collegejaar

Opening van het Collegejaar: Muziek en techniek

De TU Delft opent het collegejaar op maandag 4 september 2006 met een feestelijke bijeenkomst voor studenten en medewerkers rond het thema Muziek en techniek . Speciale gast is Jaap van Zweden, chef-dirigent en artistiek leider van het Radio Filharmonisch orkest en de Radio Kamer Filharmonie. De aanwezigen kunnen ervaren hoe technologie de beleving van muziek kan beïnvloeden.

Ir. Hans van Luijk, voorzitter van het College van Bestuur, opent de bijeenkomst. Aansluitend vertelt drs. Paul Rullmann, portefeuillehouder Onderwijs binnen het CvB, wat er het komende jaar op het gebied van onderwijs gaat gebeuren. Daarna interviewt hij Jaap van Zweden over zijn gevoel voor muziek, zijn talent op het gebied van leiderschap en zijn internationale carrière.

Vervolgens nemen twee studenten het tegen elkaar op in een quiz. Samen met het publiek worden ze geconfronteerd met een aantal verrassende vraagstukken rond (de beleving van) techniek en muziek. Hoe kan techniek bijvoorbeeld gebruikt worden om de beleving van muziek te veranderen? De quizkandidaten zijn Pauline de Heer en Wessel Kaandorp. Pauline zingt klassiek en jazz, naast haar studie Industrieel Ontwerpen. Wessel, dj en liefhebber van popmuziek, studeert Maritieme Techniek. Wie van hen weet de vragen het best te beantwoorden? Aansluitend zal Jaap van Zweden met een aantal leden van het Radio Filharmonisch orkest Strawinsky ten gehore brengen.

Het programma voor deze middag zal er als volgt gaan uitzien:
15:30 - 15:40 uur Welkomstwoord Hans Luijk
15:40 - 15:50 uur Korte introductie onderwijsjaar Paul Rullmann
15:50 - 16:20 uur Interview met Jaap van Zweden
16:20 - 16:40 uur Muziek-/Wetenschapsquiz
16:40 - 16:55 uur optreden kamerorkest onder leiding van Jaap van Zweden
16:55 - 17:00 uur afsluiting
17:00 - 18:00 uur toost op het nieuwe collegejaar

Met deze bijeenkomst vervolgt de TU Delft de in 2003 ingezette invulling van de opening van het collegejaar, waarbij het College van Bestuur van de TU Delft de nadruk wil leggen op het vieren van het begin van het onderwijsjaar met de Delftse studenten, hoogleraren, docenten, onderzoekers en overige medewerkers. De vorige jaren is deze benadering enthousiast ontvangen door de Delftse studenten en medewerkers. Daarom is de bijeenkomst ook dit jaar op deze wijze opgezet.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen. Het begint begint op maandag 4 september 2006, om 15.30 uur, in het Auditorium van het Aula Congrescentrum TU Delft aan de Mekelweg 5.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u terecht bij het Organisatiebureau, Natascha Voskuijl, telefoon 015 278 9898, e-mail: N.Voskuijl@tudelft.nl, of

Persvoorlichting TU Delft, Karen Collet, tel. 015 278 5408 of 06 140 150 01, e-mail K.Collet@TUDelft.nl.