Ingezonden persbericht
(onder embargo tot maandag 4 september 14.00 uur)

Mevrouw Turkenburg is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Verkerk spelde haar namens de Koningin de koninklijke onderscheiding op. Mevrouw Turkenburg krijgt de onderscheiding omdat zij vanaf 1970 tot op de dag van vandaag vrijwilligster is bij de Zonnebloem, afdeling Delft-Zuid, Voorhof/Tanthof Oost.

Vanaf het begin was zij de stuwende kracht in de afdeling en sinds 1995 een uiterst actieve en inspirerende voorzitster. Haar betrokkenheid bij de afdeling en inzet voor de doelgroep (ouderen en gehandicapten) is boven elke lof verheven. Niet alleen binnen de organisatie De Zonnebloem maar ook daarbuiten bezoekt zij ouderen en gehandicapten. Op eigen initiatief staat zij altijd klaar voor iedereen, die een beroep op haar doet, ook in het verleden, toen zij de zorg had voor een groot gezin.

Vanaf 1995 tot heden verzorgt zij de organisatie van kerst- en paasvieringen voor ouderen.
Voor 1995 leidde zij al gebedsdiensten in Stefanna; sinds 1995 treft zij alle noodzakelijke voorbereidingen en geeft zij leiding aan de vieringen binnen de Zonnebloem.
Ook is zij een actief vrijwilligster vanaf 1995 tot heden bij het Bureau voor informele zorg (overkoepelende vrijwilligers thuishulp).

Volgens zeggen beschikt mevrouw Turkenburg over kwaliteiten die haar uitermate geschikt maken om aan een heterogene groep vrijwilligers leiding te geven. Met humor, doortastendheid en wijsheid kan zij oneffenheden gladstrijken. Haar beminnelijk optreden heeft haar alom geliefd gemaakt.
Zij bezit een groot organisatietalent. Nooit heeft iemand tevergeefs een beroep op haar gedaan.
Mede door haar optreden als persoon worden alle vrijwilligers en vrijwilligsters steeds opnieuw gemotiveerd en voldoet de afdeling van de Zonnebloem na bijna 40 jaar nog volledig aan de oorspronkelijke opzet.

Mevrouw Turkenburg neemt na elf jaar (is bijna 80 jaar) afscheid als voorzitter.

Noot voor de redactie (