Eyeworks en TSS starten samenwerking voor interactieve TV


GOUDA, 20060904 -- De Amsterdamse TV producent Eyeworks Sport en crossmedia specialist TSS uit Gouda hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk interactieve televisie toepassingen te ontwikkelen voor een analoge omgeving in het domein sportcontent.

Deze interactiviteit, iControl genaamd, is in praktisch 100% van alle huishoudens te gebruiken. De crux zit hem in het feit dat gebruik gemaakt wordt van bestaande intelligentie in de teletekst decoder en een standaard afstandsbediening.

Nog dit jaar zal in Nederland gestart worden met de uitrol van de dienst. iControl is eerder succesvol op de Belgische televisie te zien geweest. Publieke zender één ( VRT ) zond recent `de Thuisploeg' uit. Een familiequiz waarmee men weken achtereen op zaterdagavond een top drie notering in de kijkcijfers wist te scoren.

TSS Cross Media demonstreert iCONTROL tevens op de IBC beurs in de RAI te Amsterdam van 8 t/m 12 september.

Over TSS Cross Media
TSS is een onafhankelijk Cross Media bedrijf gericht op de integratie van broadcast-, telecom- en internettechnologie met als doel toegevoegde waarde diensten te ontwikkelen voor de media en zakelijke markten. TSS is sinds 1990 internationaal actief op Cross Media gebied en opereert vanuit haar faciliteiten in Gouda, Nederland. TSS heeft al aan vele Europese partijen die actief zijn in het media, telecom en zakelijk segment haar diensten mogen leveren. TSS werkt continu aan haar internationale status als de voorkeurspartij voor crossmediaal denken, innovatie en oplossingen. Klanten van TSS zijn onder andere: Talpa, SBS, VRT, Euronews, Sat1 en RTL Television.


Over Eyeworks Sport
Eyeworks Sport maakt onderdeel uit van Eyeworks Holding en is gespecialiseerd in de productie van sportprogramma's. Eyeworks Sport, het voormalige WK Producties van Kees Jansma en Will Moerer, is op dit moment de grootste onafhankelijke producent op het gebied van sport, met als specialisatie voetbal, tennis en darts. Klanten van Eyeworks Sport zijn onder meer Talpa, Tele2, Sport1, SBS, BVN en RTL. Eyeworks Sport is ook verantwoordelijk voor de registratie van alle wedstrijden uit zowel de Jupiler League als de Eredivisie, alsmede voor alle thuis-interlands van het Nederlands Elftal.





TSS Cross Media