Eredoctoraat van zestigjarig Nyenrode voor Frits Goldschmeding

Universiteit nyenrode

Breukelen, 5 juli 2006 - Dr. F.J.D. Goldschmeding, oprichter van Randstad, ontvangt op maandag 4 september 2006 een eredoctoraat van de Nyenrode Business Universiteit. Als ondernemer en als econoom heeft Frits Goldschmeding steeds bruggen geslagen tussen de praktijk van het bedrijfsleven en de academische wereld. Daarmee symboliseert Goldschmeding de missie die Nyenrode sinds 1946 nastreeft en vormt hij een voorbeeld voor toekomstige generaties studenten.

Bert de Groot, Rector Magnificus van Nyenrode: 'Frits Goldschmeding is de uitvinder van de uitzendbranche in Nederland. Zijn Randstad staat in de wereldwijde top drie van uitzendorganisaties en zorgt dagelijks voor werk voor meer dan een kwart miljoen mensen. Tegelijkertijd heeft zijn betrokkenheid bij de wetenschap, onder meer via het Dr. F.J.D. Goldschmeding Instituut, een belangrijke impuls gegeven aan onderzoek op het gebied van 'toenemende meeropbrengsten' en onderzoek naar economische cycli. Een ondernemer in hart en nieren die zijn bedrijfs- en marktvisie combineert met academische inzichten; een eredoctor kortom die uitstraalt waar Nyenrode al zestig jaar voor staat.'

Frits Goldschmeding (72) richtte Randstad op nadat hij de marktperspectieven in zijn scriptie had beschreven tijdens zijn studie economie. Het eerste uitzendbureau van Nederland groeide uit tot één van de grootste uitzendconcerns in de wereld. Het bedrijf is actief in Europa, Noord-Amerika en Azië, en biedt inmiddels ook andere HR-oplossingen aan. Goldschmeding is als commissaris nog steeds nauw bij het bedrijf betrokken. In 1998 richtte Goldschmeding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan Nyenrode het Dr. Frits Goldschmeding Insitituut op. Voor zijn verdiensten ontving Goldschmeding in 1994 een eredoctoraat van de University of Rochester, in de staat New York.
Frits Goldschmeding heeft de zakelijke dienstverlening in uitzending als industrietak uitgevonden en gevestigd. Daarmee heeft hij het sociaal-economisch beeld van de maatschappij positief beïnvloed. Het is duidelijk dat mens, bedrijf en economie profiteren van een goed werkende uitzendmarkt.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op entrepreneurship, management en business leadership, op een maatschappelijk verantwoorde wijze en in een internationale omgeving. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Het Master of Science in Management programma van Nyenrode werd in 2005 uitgeroepen tot beste master van Nederland. Tegenwoordig is algemeen aanvaard dat leiders en toekomstige leiders over goede sociale vaardigheden moeten beschikken. Nyenrode studenten in dit programma hebben volgens onderzoek van het tijdschrift Nobiles in 2006 het hoogste EQ van de Nederlandse universitaire studenten. Het Part-time MBA programma behaalde in juni 2006 een toppositie in Nederlandse ranglijsten.

Daarnaast ontwikkelt Nyenrode executive programma's op het gebied van Governance Leadership en Global Competition voor ambitieuze MKB en beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen. Het bedrijfsleven en alumni hebben ter gelegenheid van 60 jaar Nyenrode bijgedragen aan 60 beurzen voor 60 nieuwe Nyenrode-studenten. Voor Nederlandse begrippen een meer dan uniek aantal.

4 september 2006 opent Nyenrode het Academisch Jaar en viert het haar zestigjarig bestaan. Kijk voor meer evenementen op www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (