Partij van de Arbeid


PvdA wil aandeel duurzame energie in 2020 vertienvoudigen


EMBARGO TOT 4 SEPTEMBER 16.30 UUR


De PvdA wil dat Nederland in 2020 de schoonste en meeste efficiënte energievoorziening van Europa heeft en dat de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen in 2020 bijna is gehalveerd. Die ambitie sprak PvdA-leider Wouter Bos vanmiddag uit in zijn toespraak ter gelegenheid van de opening van het Academische Jaar aan de Wageningen Universiteit en Researchcentrum.


De ambitie van Wouter Bos betekent dat het aandeel duurzame energie de komende jaren moet vertienvoudigen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Wouter Bos: "Om onze ambities waar te maken, reserveren wij 1 miljard euro per jaar - grotendeels uit de aardgasbaten - voor innovatie en ontwikkeling van schone energiebronnen. Op die manier betaalt (...) onze oude energiebron, voor de nieuwe".


De PvdA vindt het belangrijk om meer te investeren in schone energie en duurzame ontwikkeling. Niet alleen voor het milieu, maar juist ook om innovatie te stimuleren en kansen te creëren voor Nederlandse bedrijven en universiteiten. Wouter Bos: "Een ambitieuze doelstelling voor schone en duurzame energie werkt inspirerend en uitdagend voor bedrijven, voor het hoger onderwijs en voor mensen. Het maakt innovatie los en plotseling blijken dingen mogelijk die daarvoor niet mogelijk leken. Dáár moeten we in investeren!"


Voor meer informatie Sherlo Esajas: 06 - 52 36 25 73


c.linnemann@tweedekamer.nl


PvdA Voorlichting

Plein 2

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 2694/Fax 070 - 318 2800