Gemeente Zwolle
Start werkzaamheden Ceintuurbaan: spelletjes voor automobilisten

Datum uitgave: 08/30/2006
Maandag 4 september 2006 gaat de reconstructie van de Ceintuurbaan officieel van start. De komende jaren (tot ± 2012) wordt het noordelijke deel van de weg vernieuwd. Dit is een lange periode, waarin vooral een beroep op het geduld van de weggebruikers wordt gedaan. Op maandag 4 september worden daarom aan automobilisten geduldspelletjes uitgedeeld.
2

Tijdens de ochtend- en avondspits, tussen 8.00 en 9.00 en 17.00 en 18.00, delen promotiemedewerkers de informatie en geduldspelletjes uit bij de drie tankstations aan de Ceintuurbaan: Esso, Shell en FireZone. Wethouder Janco Cnossen van de gemeente Zwolle, gedeputeerde Job Klaassen van de provincie Overijssel en districtshoofd Gerwin IJzer bij Rijkswaterstaat geven 's ochtends het startsein voor de aanpak. Om 8.30 uur delen ze bij het Esso-tankstation aan de oostzijde van de Ceintuurbaan de kleine presentjes uit. Voorafgaand aan de uitdeelactie wordt een korte (ontbijt)persconferentie gehouden.

Maandag 12 juni is de aannemer begonnen met de voorbereidende (grond- en riolerings)werkzaamheden. Het werk verloopt voorspoedig, want naast de voorbereidende werkzaamheden is een start gemaakt met de feitelijke reconstructie. Nu de zomervakantie bijna is afgelopen en het weer drukker op de Ceintuurbaan zal worden, wil de gemeente de start van de werkzaamheden onder de aandacht brengen bij automobilisten.

Stappen
De verwachte verkeerstoename maakt aanpassingen aan de Ceintuurbaan noodzakelijk. De opknapbeurt wordt in vijf stappen uitgevoerd en zal naar verwachting zes jaar in beslag nemen. Het verkeer op de Ceintuurbaan kan na de reconstructie sneller en veiliger doorstromen.

Stap 1: aansluiting A28
Als eerste wordt de aansluiting met de A28 verbeterd. De herinrichting van dit punt zorgt in combinatie met een nieuwe verkeersregelinstallatie (stoplicht) voor een betere doorstroming. Meer opstelstroken op de afritten zorgen ervoor dat de Ceintuurbaan minder snel volloopt. Het wegdek komt verdiept te liggen, zodat de doorrijhoogte onder het viaduct groter wordt. De precieze tijdsplanning en volgorde van uitvoering van de overige vier deelprojecten is op dit moment nog niet bekend. Naast de Gemeente Zwolle, zijn ook de Provincie Overijssel en Rijkswaterstaat nauw betrokken bij de reconstructie van de Ceintuurbaan.

Meer weten?
De meest actuele en uitgebreide informatie over de werkzaamheden aan de Ceintuurbaan is te vinden op onderstaande link.

Zie ook: Ceintuurbaan