Gemeente Sneek


Aanpak overlast schoolpleinen
Vanaf 4 september 2006 worden bij de pleinen van elke basisschool in Sneek artikel 461-bordjes geplaatst waarop duidelijk staat aangegeven wat wel en wat niet is toegestaan op de schoolpleinen buiten schooltijd. Op basis van artikel 461 uit het wetboek van strafrecht kan handhavend worden opgetreden. Deze maatregel wordt getroffen om vernielingen en overlast op schoolpleinen tegen te kunnen gaan.

Bij bijna alle scholen in Sneek wordt wel eens wat vernield of beklad. Met name de basisscholen zijn door hun centrale ligging het meest de dupe van de vernielingen. De aangerichte schade kost de gemeente en de scholen jaarlijks vele duizenden euro's. Naast de hoge kosten brengen de vernielingen ook veel ergernis met zich mee. Daarom heeft de gemeente Sneek besloten, in overleg met de politie en de Sneker basisscholen, over te gaan tot het plaatsen van de artikel 461-bordjes. Ook wordt een aantal scholen voorzien van extra buitenverlichting, zodat de pleinen overzichtelijker worden.

Door schoolpleinen gedeeltelijk aan de openbaarheid te onttrekken, kan de politie, op basis van artikel 461, strenger optreden tegen veroorzakers van de overlast. Zo is het schoolplein ook buiten schooltijd een prettige speelplaats voor kinderen.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 30-8-2006