Ministerie van Algemene Zaken

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht
31 augustus 2006

MINISTER-PRESIDENT BALKENENDE OPENT ACADEMISCH JAAR IN ENSCHEDE

Minister-president Balkenende houdt op 4 september in Enschede een rede ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar bij de Universiteit Twente. De minister-president zal spreken over het langetermijnperspectief van Nederland, in het bijzonder op het gebied van dynamiek en innovatie. De minister-president is op 4 september de hele dag in Overijssel voor een werkbezoek dat in het teken staat van economie en dynamiek.

In de ochtend bezoekt minister-president Balkenende de Balgstuw bij Kampen, een waterkering die in Europa uniek is in zijn soort. Tijdens de boottocht naar de Balgstuw zullen ondernemers uit de regio een presentatie geven over de innovatieve activiteiten van hun bedrijven.

In het begin van de middag bezoekt de minister-president Trias Jeugdhulp in Zwolle. Hij zal daar onder andere een gesprek voeren met jongeren met een Autistisch Spectrum Stoornis.

De minister-president woont 's avonds in Ommen Het Laer-diner bij. Tijdens dat diner zal gesproken worden over economie en dynamiek.

RVD, 31.08.06, 19.16 uur

Noot voor redacties: