PERSBERICHT

RODAMCO EUROPE VERSTERKT POSITIE IN FRANKRIJK

Rotterdam, 4 september 2006 Rodamco Europe, de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en manager in de Europese winkelsector, versterkt haar positie in dominante winkelcentra in Parijs, Frankrijk door uitbreiding van haar belang in de Parijse top winkelcentra Velizy 2 en Parly 2. Met deze transactie neemt het aandeel van Rodamco Europe in Velizy 2 toe tot 27,1% en in Parly 2 tot 69,3%.

Velizy 2
In een ruiltransactie met het Franse onroerendgoedbedrijf Union Financière de Gestion (UFG), verwerft Rodamco Europe een totaal bruto verhuurbaar oppervlak (GLA) van 3.660 m², bestaande uit vier winkeleenheden, voor een bedrag van ¤19,4 miljoen, tegen een netto aanvangsrendement van 4,5%. De winkeleenheden zijn verhuurd aan Sephora, Pizza Del Arte, La Brioche Dorée en El Rancho. UFG verwerft op haar beurt tegen dezelfde waarde GLA 12.438 m², bestaande uit kantoren in de Credit Lyonnais toren in Lyon.

Deze transactie verhoogt Rodamco Europe's belang in Velizy 2 van 23,7% naar 27,1%. De eigendomsoverdracht vond plaats op 31 augustus 2006. Op 12 januari 2006 kondigde Rodamco Europe een eerdere eigendomsuitbreiding aan in Velizy 2 van 17,8% tot 23,7%, waarmee Rodamco Europe samen met de Franse detailhandelsgroep Auchan de grootste eigenaar is geworden in Velizy 2, het dominante winkelcentrum in de regio Parijs.

In aanvulling op deze transactie heeft Rodamco Europe enkele niet strategische winkeleenheden in Bordeaux en Parijs gedesinvesterd aan UFG. In Bordeaux (Villeneuve d'Oron) is een totaal GLA van 6.522 m² verkocht voor het bedrag van ¤11,3 miljoen tegen een netto aanvangsrendement van 7,5 %. In Parijs (Bobigny) is een totaal GLA van 6.115 m² verkocht voor ¤12,2 miljoen tegen een netto aanvangsrendement van 8%. De eigendomsoverdracht vond eveneens plaats op 31 augustus 2006.
Alle desinvesteringen zijn verricht tegen of rond boekwaarde.

Deze transacties zijn in lijn met Rodamco Europe's strategie om te investeren in dominante winkelcentra met groeipotentie zoalsuitbreidingsmogelijkheden, en om activa van mindere kwaliteit af te stoten.

Parly 2
In Parly 2 heeft Rodamco Europe van SCI Paripar twee winkeleenheden verworven met een totaal GLA van 346 m², voor een bedrag van ¤6,5 miljoen en een netto aanvangsrendement van 4,9%. De winkeleenheden zijn verhuurd aan Vertbaudet en Geneviève Lethu.

Via deze strategische investering verhoogt Rodamco Europe haar belang in Parly 2 van 68,7% naar 69,3%. Parly 2 is een dominant winkelcentrum in de regio Parijs. Rodamco Europe heeft ook plannen voor een omvangrijke herontwikkeling en uitbreiding.

Rodamco Europe's positie in Frankrijk
Rodamco Europe's beleggingsportefeuille in Frankrijk, merendeels bestaande uit winkelcentra, is gewaardeerd op ¤1,7 miljard (30 juni 2006). Deze vormt 17,7% van Rodamco Europe's totale beleggingsportefeuille van ¤9,9 miljard (30 juni 2006) en omvat één kantoorgebouw en negen winkelcentra, waarvan vijf in Parijs, Rodamco Europe's tweede stad in de winkelportefeuille.

BEDRIJFSPROFIEL RODAMCO EUROPE N.V.
Rodamco Europe met haar hoofdkantoor in Rotterdam, is zowel belegger als manager van haar vooraanstaande winkelcentra die vooral te vinden zijn in de thuisregio's in Nederland & België, Scandinavïe, Frankrijk, Spanje en Centraal-Europa. Topkwaliteit winkels en winkelcentra maken samen 93% uit van Rodamco Europe's beleggingsportefeuille van ¤9,9 miljard. Dit maakt Rodamco Europe de grootste beursgenoteerde belegger en manager in de winkelsector in Europa. Rodamco Europe heeft een notering aan de beurzen van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Brussel. Rodamco Europe is een Euronext 100 onderneming, opgenomen in de Euronext AEX Index (AEX) en in de MSCI World Index. Voor meer informatie over Rodamco Europe, zie onze website: www.rodamco.com.