Wel de snelheid maar niet het geluk voor Nick de Bruijn op Zandvoort
---

ZANDVOORT, 03 SEPTEMBER 2006 - Met gemengde gevoelens verliet Nick de Bruijn vanmiddag het circuit van Zandvoort. De rijder van Josef Kaufmann Racing wist gisteren een keurige vierde plaats te scoren, maar kwam door het gedrang in de laatste manche niet verder dan de eerste bocht en zag daarmee een mogelijke podiumfinish in rook opgaan. Ondanks deze grote teleurstelling wist hij zijn voorsprong dit weekend echter wel uit te bouwen en liep daarmee verder weg op zijn naaste concurrenten in het Duits Formule BMW kampioenschap. Na zestien verreden races ligt De Bruijn op de derde plaats met 120 kampioenschappunten.

VRIJE TRAINING + KWALIFICATIES:
In de vrije training wist de voormalig Europees Formule A kart kampioen de stijgende lijn van de laatste races goed door te trekken. Op Nederlandse bodem legde hij met een tijd van 1:45.695 beslag op een prima tweede plaats. In de kwalificatiereeks die later op vrijdag werden verreden wist De Bruijn opnieuw te pieken. De rijder met startnummer 10 eindigde in de eerste sessie op de vierde plaats, terwijl hij in de afsluitende sessie zijn tijd flink wist aan te scherpen (1:43.789) en hierdoor op de derde plaats belandde. Een uitstekende uitgangsituatie voor de 19-jarige coureur om uiteindelijk op het podium terecht te komen.

RACE 01 + 02:
In de eerste race op zaterdagmiddag kwam De Bruijn goed uit de startblokken en behield zijn positie. Gedurende de race vocht De Bruijn enkele spannende duels uit met de top drie en probeerde continu Dominik Wasem voorbij te steken. De Duitser hield echter de deur stevig op slot voor De Bruijn, zodat hij na twaalf rondjes op het 4.307 meter lange circuit op de vierde plek bleef steken. De Bruijn deed echter geen verkeerde zaken voor het klassement. De nummer drie in de tussenstand zag zijn belangrijkste tegenstanders Jens Klingmann en Stefano Coletti uitvallen.

Nadat de DTM race op zondagmiddag was afgelopen, konden de 78.000 toeschouwers blijven zitten voor de afsluitende manche in deze Formule BMW talentenklasse. De Bruijn vertrok van de derde plaats en had alle hoop gevestigd op een podiumplaats. De inwoner uit Vlaardingen kwam bij de start goed weg en probeerde in het gedrang voor een goede positie enkele rijders buitenom te passeren. Het noodlot sloeg echter genadeloos toe, wanneer Stefano Coletti voor hem spinde in de Tarzanbocht. De Nederlander kon de Monegask ternauwernood ontwijken en kwam eveneens met zijn auto in de grindbak te staan. Hij probeerde de wagen uit zijn benarde situatie te bevrijden, maar de wielen groeven zich steeds dieper in het grind. Voor De Bruijn zat er niets anders op om de wagen te verlaten...

NICK DE BRUIJN: "Het is gigantisch balen dat ik de wedstrijd op deze manier moest beëindigen, want een podiumplaats behoorde absoluut tot de mogelijkheden. Gelukkig pakte ik wel voldoende punten in de eerste race, waardoor ik verrassend genoeg verder ben uitgelopen op mijn grootste concurrenten. Met nog twee races voor de boeg, hoop ik op Hockenheim mijn derde plaats definitief veilig te stellen!"

UITSLAG RACE 01 ZANDVOORT (ZATERDAG 02/09/2006)
01. Christian Vietoris, Josef Kaufmann Racing, 21:06.997