Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 3 september

* JEUGDIGE AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE- Politiemensen zagen tijdens een surveillance in de nacht van zaterdag op zondag op de Mizartstraat plotseling drie mensen achter een auto duiken. Eén van de drie ging ervandoor, de andere twee, een meisje van 17 jaar uit Spijkenisse en een 18-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel, konden worden staande gehouden. Zij hadden enkele tassen bij zich, die naar later bleek vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Twee auto's in de omgeving bleken opengebroken. Een onderzoek naar de weggerende persoon leverde vooralsnog niets op. De meisjes werden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten.

Uitgave zaterdag 2 september

* VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Het rechercheteam dat een onderzoek heeft ingesteld naar de openlijke geweldpleging en de mishandeling van diverse Sheffieldsupporters heeft vier verdachten aangehouden. Twee Rotterdammers van 23 en 24 jaar oud en een 23-jarige inwoner uit Delft zijn na verhoor heengezonden. Een 27-jarige Rotterdammer is vrijdagmiddag in bewaring gesteld. Op zaterdagavond 5 augustus jl. vond op het PC Hooftplein een confrontatie plaats tussen supporters van Sheffield United en Feijenoord. Rond zeven uur werden door aanhangers van Feijenoord diverse vernielingen gepleegd en raakten twee supporters uit Engeland gewond. Aansluitend werd een onderzoek ingesteld. Het onderzoeksteam sluit in de toekomst meerdere aanhoudingen niet uit.

Uitgave vrijdag 1 september

* TWEE INBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee Rotterdammers op heterdaad aangehouden in een horecagelegenheid aan de Pannekoekstraat. Naar aanleiding van een melding werd rond kwart voor vier een onderzoek ingesteld, waarna bleek dat een ruit aan de achterzijde van het pand was verbroken. In de kelder werden de twee mannen aangetroffen en aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.


* TWEE STRAATROOFSTERS AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van district Noord heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond half één op de Stationssingel een straatroofster op heterdaad aangehouden. De verdachte had samen met een vriendin, een 29-jarige vrouw afkomstig uit Nijmegen, overvallen. Het slachtoffer werd door haar overvalles haarspray in haar ogen gespoten, waarna geprobeerd werd de vrouw te beroven. Door tussenkomst van een oplettende burger, een 31-jarige Rotterdammer kon één van de verdachten, een 18-jarige vrouw uit Dordrecht, direct worden aangehouden. Na onderzoek werd donderdagmiddag de andere verdachte, een 19-jarige vrouw uit Krimpen aan den IJssel, aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.


* BROMFIETSCONTROLES GEHOUDEN
BERGSCHENHOEK/ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Noord heeft samen met personeel van de Verkeerspolitie donderdagmiddg en
-avond op de Bosweg een brom- en snorfietscontrole gehouden. In totaal werden 44 bestuurders gecontroleerd en kregen 17 van hen een proces-verbaal voor ondermeer het overschrijden van de maximum toegestane constructiesnelheid, het rijden op een onverzekerde bromfiets en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Tevens werden aan 8 van de overtreders een ASO-brief uitgereikt. Op de Oostervantstraat en het Heemraadsplein werd donderdagmiddag en avond eveneens gecontroleerd. Politiepersoneel van district Rotterdam-West en de Verkeerspolitie bekeurden hier 37 brom- en snorfietsers. Vier verdachten kregen een ASO-brief uitgereikt.