Universiteit van Tilburg 4 september 2006

Hoge Pauselijke onderscheiding voor mr. E.R. Rongen, oud-voorzitter van het Curatorium van de Stichting Theologische Faculteit Tilburg

Op 15 maart 2006 nam mr. E.R. Rongen afscheid als voorzitter van het Curatorium van de Stichting Theologische Faculteit Tilburg, die als gevolg van de incorporatie in de Universiteit van Tilburg ophield te bestaan. Voor zijn bijzondere verdiensten als laatste voorzitter van het Curatorium zal hij op 4 september, tijdens de opening van het academisch jaar van de Universiteit van Tilburg, uit handen van mgr. drs. A. Hurkmans, bisschop van 's-Hertogenbosch, de pauselijke onderscheiding Commandeur in de Orde van de H. Gregorius uitgereikt krijgen.

Mr. E.R. Rongen (1937) vervulde diverse functies bij DSM Limburg, waaronder voorzitter van de directie. Van 1991 tot 1999 was hij lid van de Eerste Kamer voor het CDA, waarvan de laatste vier jaar tevens als vice-fractievoorzitter. Bij zijn afscheid op 15 maart ontving hij uit handen van collegevoorzitter mr. Hein van Oorschot van de Universiteit van Tilburg de erepenning van de universiteit.

Rongen ontvangt de pauselijke onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten aan het katholieke academische onderwijs, laatstelijk door de faculteit te vertegenwoordigen in het overleg met de Bisschoppenconferentie over de totstandkoming van één Faculteit voor Katholieke Theologie. Daarnaast heeft hij zich jarenlang ingezet voor het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond. Ook heeft hij zich in allerlei bestuursfuncties ingezet voor katholieke en seculiere instellingen. Zo was hij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en van de Raad van Toezicht van de Stichting Sint Anna in Limburg.

Noot voor de pers

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met voorlichter drs. Annemeike Tan (013 466 2596). Het persbericht is ook te vinden op www.uvt.nl/persberichten. Informatie over onderzoekers van de UvT is te vinden op www.uvt.nl/webwijs; algemene informatie: Voorlichting en Externe Betrekkingen ( 013 466 2000, voorlichting@uvt.nl).

UvT Persbericht