3 e persbericht van maandag 4 september 2006

Eindhoven, 04-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven/Rotterdam: Twee verdachten autodiefstal aangehouden

Twee Eindhovenaren van 34 en 45 jaar zijn maandagochtend omstreeks 7.45 uur door agenten van Politie Rotterdam-Rijnmond aangehouden op de Rijksweg A15 bij Rotterdam. De twee reden in een gestolen auto. Het voertuig werd vorige week in de nacht van woensdag op donderdag weggenomen uit de Willem van Hornestraat in Eindhoven. De mannen zijn inmiddels overgebracht naar Eindhoven en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Veldhoven: Politie houdt minderjarige fietsdieven aan

Dankzij een alerte burger die de politie waarschuwde konden agenten maandagmiddag om 13.55 uur vier jongeren uit Veldhoven aanhouden op de Smelen. De vier jongens worden verdacht van het stelen van fietsen. Het gaat om jongens van 14, 15 (2x) en 17 jaar. Nabij de daar gelegen fietsenstalling lagen verschillende fietsen in het gras. Toen de politie arriveerde renden ze weg. Na een korte achtervolging staakten zij hun vluchtpoging. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: 33 maal geen gordel om

Maandagmiddag kregen tijdens een gordelcontrole op het Wilhelminalaan 33 personen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Wanneer de autogordel wordt gedragen is er bij een botsing veertig procent minder kans op letsel. Vandaar dat het dragen van de autogordel sinds 1975 verplicht is. Sinds 1992 geldt de draagplicht ook voor passagiers op de achterbank. De verplichtingen zijn ingevoerd om het aantal verkeersdoden en -gewonden drastisch te verlagen.

Maarheeze: Diefstal metalen

Zondagavond tussen 22.30 en 23.00 uur is er in een bedrijf aan de Den Engelsman ingebroken. Weggenomen zijn diverse stukken metaal waaronder messing, koper en brons. Om op het terrein te komen is de omheining vernield. Vervolgens zijn er gaten in een stenen muur van het bedrijf gemaakt om het materiaal uit de bedrijfsruimte te stelen.