Ingezonden persbericht

Take Care Limburg
Nieuwsbrief 4 - september 2006

Inleiding

Publiekszender L1 zendt met ingang van zondag 3 september de 13-delige tv-serie Take Care Limburg uit over de vermaatschappelijking van de zorg in Limburg. Via deze digitale nieuwsbrief wil initiator het Huis voor de Zorg alle betrokkenen bij de vermaatschappelijking van de zorg in Limburg op de hoogte houden van de voortgang van de publiekscampagne Take Care. De digitale nieuwsbrief Take Care Limburg verschijnt in de periode medio juni tot en met eind december 2006. Het concept voor deze serie is ontwikkeld en geproduceerd door het productiehuis MOVED uit Tilburg en werd eerder succesvol uitgevoerd voor Omroep Zeeland en Omroep Brabant.

Hoe kijken de twee hoofdpersonen terug op de eerste uitzending?

Het levensverhaal van Jan Linssen en Karel Hutgens stond centraal in de eerste aflevering van Take Care Limburg. Hoe kijken zij terug op de uitzending?

Jan Linssen: 'reacties hartverwarmend en zonder uitzondering positief'

"Ik vond de documentaire goed in elkaar zitten, het liep mooi in elkaar over. De eerste reacties kreeg ik na de première bij het RCG Venlo/VieCuri van instanties die een bijdrage hebben geleverd aan het tot stand komen van de film. Het waren mensen die ik persoonlijk niet ken, en daardoor waren de reacties extra hartverwarmend. Na de uitzending op L1 van afgelopen zondag heb ik minstens tien reacties gehad van bekenden, die zonder uitzondering heel positief waren. Ik kijk er tevreden op terug."

Karel Hutgens: 'ik moet in praatprogramma's aanschuiven'

''Ik heb de uitzending zondag bij mijn buurvrouw gekeken. Vrienden en kennissen erbij, mijn kinderen waren er ook. Een man of tien. Een paar flesjes rosé,Franse kaas, dus het was heel erg gezellig. Iedereen was van mening dat ik volledig mezelf ben in de aflevering. Heel herkenbaar. Ik praat gemakkelijk, ik houd van enig cynisme en ik wil niet alles te serieus nemen. Humor is ook belangrijk. Eigenlijk heb ik geen negatieve of kritische opmerkingen gehoord. Een vriendin zei dat ik heel geschikt ben om in praatprogramma's aan te schuiven om te vertellen over mijn leven en wat ik nu doe. Dus wie weet sta ik nu aan het begin van een nieuwe carrière, haha."

Komende aflevering, zondag 16.30 uur: Maria Bemelmans en Elly Rommen

In de tweede aflevering van Take Care Limburg draait alles om Maria Bemelmans en Elly Rommen.
Maria Bemelmans (56) uit Geulle is dementerend. Haar man en zoon zagen dat er dingen niet meer goed gingen. Maria wist niet meer hoe ze moest koken, dekte de tafel verkeerd en haalde lepels en vorken door elkaar. Kleine, gekke dingen. Ook kreeg ze last van dwangneurose: alles moest worden schoongemaakt en gepoetst. Autorijden werd een probleem, ze werd bang en onzeker in het verkeer. "Toen de diagnose kwam was dat een klap, voor ons alledrie. Ook al hadden we een vermoeden. Ja, ik weet dat de dementie erger zal worden en dat ik op termijn niet meer thuis kan wonen. Ik berust daarin. Maar ik strijd wel voor het beetje dat ik nog heb, al is het voor mijn man."

Elly Rommen uit Venray was werkzaam in de zorg toen ze zelf vanwege depressieve klachten werd opgenomen bij GGZ Noord- en Midden-Limburg. Traumatische ervaringen waren het gevolg. "Alles was het tegenovergestelde van wat ik gewend was. Ik zag totaal geen toekomstperspectief meer, ik voelde me mislukt en tot niets in staat."
Na haar ontslag uit de psychiatrische kliniek heeft ze zich als vrijwilligster verbonden aan het Cliënten Advies Bureau Noord- en Midden-Limburg. Dat heeft haar persoonlijke groei veel goed gedaan. "Ik neem steeds meer taken op me en mijn zelfvertrouwen groeit. Ik tel weer mee."

Website Take Care Limburg in de lucht

De website van Take Care Limburg is in de lucht. Bent u op zoek naar meer (achtergrond)informatie? Bezoek dan: www.takecarelimburg.nl

Take Care Limburg in de media

Media hebben de voorbije week ruimschoots aandacht besteed aan de tv-serie Take Care Limburg. Ron Buitenhuis schreef een treffend artikel in Dagblad De Limburger, weekblad Peel & Maas uit Venray en omstreken ruimde liefst een halve pagina in voor het levensverhaal van Karel Hutgens, en uiteraard maakte ook L1 volop reclame voor de tv-serie. Op de website www.takecarelimburg.nl kunt u de perspublicaties lezen.

Uitzendingen tv-serie om 16.30 uur!

De uitzendingen van Take Care Limburg beginnen iedere zondag om 16.30 uur! De uitzendingen worden vervolgens herhaald om 19.00, 21.00 en 23.00 uur. En op maandag loopt de uitzending mee in de zogeheten carrousel van L1. De resterende uitzenddata zijn: 10-17-24 september, 1-8-15-22-29 oktober, 5-12-19-26 november.

Deelnemers Take Care Limburg

Take Care Limburg is gerealiseerd met dank aan de volgende zorgvragers, zorgaanbieders, instanties, ziektekostenverzekeraars, woningcoöperaties en welzijnsondernemingen:

Provincie Limburg - Xonar - Zorggroep Noord-Limburg - GGZ NML - Academisch Ziekenhuis Maastricht - Stichting Pepijn en Paulus - Zorggroep Meander - Huis voor de Sport - Atrium Medisch Centrum - Zorgverzekeraar CZ - Steunpunt Mantelzorg Rode Kruis ZZL - VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg - Woningstichting Servatius - Zorggroep Thuis - Stichting Revalidatie Limburg - Stichting Gehandicaptenzorg Limburg - Vivre Wonen Welzijn Zorg - RIBW Heuvelland en Maasvallei - Huis voor de Zorg - Orbis medisch en zorgconcern - Wonen Limburg - Woonpunt - ZO Wonen - Gemeenten Sittard-Geleen, Maastricht en Heerlen (Tripool Zuid Limburg) - Wonen Roer en Maas - Woningstichting Meerssen - Stichting Zwerfjongeren Limburg - Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg - Radar - VSB-fonds - Bureau Jeugdzorg Limburg - Mutsaersstichting - Stichting Wel.kom - Trajekt - PUNT Welzijn - Welzijnsgroep Parkstad Limburg - Synthese - Stichting Vorkmeer - Partners In Welzijn - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk - Welsun Landgraaf - Stichting Dienstverlening Ouderen Heerlen - Welzijnswerk Onderbanken.

Het merendeel van de genoemde organisaties heeft een vertegenwoordiger in de redactiecommissie die voor de ontwikkeling van Take Care is gevormd. Hierin hebben verder nog zitting: KBO Limburg - Federatie van Gehandicaptenorganisaties in Limburg - Moved.

De communicatie van Take Care Limburg ligt in handen van Ambaum Media & Communicatie.

Meer informatie

Wenst u meer informatie over Take Care Limburg? Dan kunt u contact opnemen met het Huis voor de Zorg:
Telefoon: 046-4208159
Fax: 046-4208041

Website: http://www.huisvoordezorg.nl
E-mail: info@huisvoordezorg.nl

Designed by
http://www.xsworks.nl/