Introductie TRACEERPOLIS.NL

Gestolen vaartuigen worden voortaan teruggevonden

OUDERKERK AAN DE AMSTEL, 20060817 -- De Geijsel Adviesgroep introduceert tijdens de natte HISWA 2006 de TRACEERPOLIS.NL voor gestolen vaartuigen. Dit is de eerste bootverzekering uitgebreid met tracking and tracing.

Jaarlijks worden duizenden vaartuigen gestolen en dit aantal neemt de laatste tijd sterk toe. Het is verwonderlijk dat bootbezitters nauwelijks aandacht besteden aan de diefstalpreventie van hun vaartuig, terwijl de waarde vaak aanzienlijk is. Naast de financiële strop is de diefstal ook emotioneel vaak een klap voor de gedupeerde. Niet zelden is het bezit met zuur verdiend spaargeld gekocht.

"In 2005 is er vermoedelijk meer aan diefstalschade vergoed dan er aan premie is ontvangen door de verzekeraars in de sloepenmarkt", aldus Wilfred Mooij, mede directeur/eigenaar van Geijsel Adviesgroep uit Ouderkerk aan de Amstel. "Omdat wij aan de Amstel gevestigd zijn hebben wij nogal wat sloepen en andere schepen verzekerd. Regelmatig worden we dan ook met diefstal geconfronteerd, waarbij forse bedragen worden geclaimd. Hier zit niemand op te wachten. Zelfs grote verzekeraars als Nationale Nederlanden treden terug uit het watersport segment. Dit voorjaar hebben wij ons verdiept in de diefstalpreventie van vaartuigen en het was vrij snel duidelijk; diefstal op zich is vaak moeilijk te voorkomen. Maar het terugvinden van een vaartuig is feitelijk kinderspel met een kwalitatief goed traceersysteem waarbij ook de opvolging van de melding gewaarborgd is. Je hebt er niets aan als je 's nachts een SMS-je ontvangt dat je boot is gepikt. Het is zaak dat een professionele alarmcentrale lokaal de autoriteiten informeert over de diefstal en ze meteen kan vertellen waar de boot is. Dan neemt ook de pakkans van de dader fors toe en kan het schip snel worden terugbezorgd.
Wij hebben contact opgenomen met Theo Vaal, coördinator voertuigdiefstal van de politieregio Amsterdam-Amstelland en hij was meteen enthousiast. Ook hij onderschrijft onze visie en is van mening dat het traceersysteem de politie zal helpen bij de opsporing van de dader en het ontvreemde goed."
Naar aanleiding hiervan heeft Geijsel Adviesgroep als eerste een uniek product voor de Nederlandse pleziervaartuigenmarkt ontwikkeld, de Traceerpolis.nl. De basis hiervan is een zeer uitgebreide watersportverzekering met daarin geïntegreerd de Retreever tracking and tracing applicatie.
De Traceerpolis.nl is vanaf de opening van de HISWA te water 2006 uitsluitend via internet te verkrijgen en zal door Geijsel Adviesgroep worden geadministreerd.