Rijksuniversiteit Groningen

Persbericht

Rijksuniversiteit Groningen

Nummer: 85

Datum: 15 augustus 2006

Prinses Máxima en prof. dr. Jacobs gastsprekers opening academisch jaar Bedrijfskundefaculteit

HKH Prinses Máxima der Nederlanden spreekt op dinsdag 5 september 2006 aan de Faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen tijdens de opening van het facultair academisch jaar. De Prinses en prof. dr. Dany Jacobs, hoogleraar Strategisch Management aan de faculteit, verzorgen beiden een lezing voor studenten en medewerkers van de faculteiten bedrijfskunde en economische wetenschappen. Het thema is: Bedrijven, Bedrijfskunde en Diversiteit. Prinses Máxima is door de faculteit uitgenodigd na een initiatief van studenten van faculteitsvereniging BIG.

Prinses Máxima houdt bij de opening een inleiding op het thema, waarin zijn spreekt vanuit haar eigen ervaringen, zoals haar lidmaatschap van de commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen van Etnische Minderheden). Prof. dr. Dany Jacobs benadrukt in zijn keynote speech het belang van diversiteit bij mensen, teams en organisaties. Diversiteit in perspectieven, ervaringen, achtergronden en culturen is vereist in de huidige economie waarin we het van innovatie en creativiteit moeten hebben.

Facultair academisch jaar

De traditionele opening van het facultair academisch jaar is bedoeld om het begin van het collegejaar een feestelijk tintje te geven. Faculteitsvereniging BIG en de Faculteit Bedrijfskunde bieden zo de studenten en medewerkers van zowel de Faculteit Bedrijfskunde als de Faculteit der Economische Wetenschappen een inspirerende start van het nieuwe collegejaar, waarin verregaande samenwerking tussen beide faculteiten moet uitmonden in een fusie in 2007. De opening bij Bedrijfskunde staat los van de opening van het academisch jaar van de universiteit zelf. Die vindt een dag eerder op 4 september plaats.

Programma

Prinses Máxima komt aan bij de collegehal op het Zernikecomplex om 16.00 uur na een werkbezoek aan de Gemeente Groningen. Prof. dr. Henk G. Sol, decaan van de Faculteit Bedrijfskunde, verzorgt het openingswoord. Na korte introducties door Hylke Sluis van Faculteitsvereniging BIG spreken Prinses Máxima en prof. dr. Jacobs. Aansluitend is er een receptie.

Noot voor de pers

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met:


- Faculteit Bedrijfskunde: Annemarie Heite, tel (050) 363 70 98, e-mail: a.heite@rug.nl


- Faculteitsvereniging BIG: Hylke Sluis, tel 06-29 45 38 06, e-mail: h.sluis@bigsite.nl


- Accreditatie voor de opening is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 1 september, 17.00 uur: Rijksvoorlichtingsdienst, rvd.pers@minaz.nl, tel. (070) 356 41 42. (Bij veel belangstelling kan een beperkte toelatingsregeling worden ingesteld.)

Redactie: afdeling Communicatie RUG

Postbus 72, 9700 AB Groningen

Tel. 050-363 4444

E-mail: communicatie@rug.nl