Gemeente Zoetermeer

Samen afvallen met Aquaslank

Afvallen in het water met de Aquaslank cursus begint binnenkort in het Aquapark Keerpunt. Aquaslank is een combinatie van bewegen in het water en begeleiding door een diëtiste om af te vallen. Op 5 september is er een vrijblijvende informatieavond die begint om 19.00 uur tot 20.30 uur. Tijdens de informatieavond wordt er uitleg gegeven wat de voordelen zijn van deze cursus ten opzichte van andere afvalmethodes. Neem de badkleding mee om een actieve les mee te doen. Deze les is een combinatie van trimzwemmen, aquarobic en aquajoggen. Na afloop is er een mogelijkheid om in te schrijven. Op 12 september start de cursus om 18.45 uur.

Gemiddeld 7 kilo

De combinatie van de juiste voeding en bewegen, zorgt voor bewustwording van het eigen leefpatroon, een figuur corrigerend effect en gewichtsvermindering. Door de voeding aan te passen, twee maal per week te sporten èn de steun van de groep vallen deelnemers af.

Tijdens de vorige cursussen Aquaslank vielen deelnemers gemiddeld 6 tot 8 kilo af en voelde zich een stuk fitter.

Ultieme combinatie

De cursus bestaat uit twee gedeeltes. Een gedeelte theorie met een diëtiste en een gedeelte bewegen in het water. Bij het eerste gedeelte biedt de diëtiste een dieet aan dat gebaseerd is op de normale gezonde voeding. Daarnaast worden verschillende themas behandeld door de diëtiste. Het tweede gedeelte is het bewegen. Tijdens de les gaan de deelnemers aquasporten waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke weerstand en de gewichtloosheid in het water. Water biedt tot twaalf keer meer weerstand dan wanneer dezelfde oefeningen op het droge wordt gedaan. Water is daarnaast minder belastend voor de gewrichten en pezen en dus een de uitkomst voor wie wil afvallen en gewrichtsproblemen heeft. Ook is in de cursus inbegrepen dat deelnemers een uur per week zelf komen zwemmen.