Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

25-8-2006

De deelnemers aan het VROM-Burgerplatform Klimaat en Energie overhandigen op 5 september, Duurzame Dinsdag, hun adviezen over energiebesparing in woningen aan staatssecretaris Van Geel. In totaal hebben zij 36 aanbevelingen opgesteld om woningen energiezuiniger te maken en zo te helpen klimaatverandering tegen te gaan.

Het platform koos voor Duurzame Dinsdag omdat die dag in het teken staat van duurzame ontwikkeling. Op Duurzame Dinsdag bieden verschillende maatschappelijke organisaties sinds een aantal jaren het Duurzame koffertje aan premier Balkenende aan. Dit koffertje bevat vele ideeen en initiatieven van onder meer burgers voor duurzame ontwikkeling.
Het VROM-Burgerplatform startte in maart en heeft antwoorden gezocht op de vraag hoe de overheid het aantrekkelijker kan maken om in huizen energie te besparen. Eind april brachten de 24 deelnemende burgers hun advies uit. Veel van hun aanbevelingen hebben een relatie met het energieprestatie-certificaat, ook wel aangeduid als energielabel. Dit label kan bijvoorbeeld dienen als bewijs voor de energiezuinigheid van een woning.
Het Burgerplatform Klimaat en Energie was het derde platform dat VROM heeft organiseerd. In de vorige platforms dachten burgers mee over prioriteiten in de handhaving en over leefbaarheid en stedelijke vernieuwing.

Zie ook


Zie het origineel


* Dossier Beleid met burgers

* Dossier Klimaatverandering

* Dossier Energiebesparing