Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

de commissie ROV&B vergadert op 5 september

De commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting & Beheer vergadert vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Vragenhalfuur

5. Verslag en actiepuntenlijst commissie ROV&B d.d. 30 mei 2006
6. Ingekomen stukken

7. Beeldkwaliteitsplan Medisch Centrum Rijnmond Zuid
8. Voortgangsrapportage ROV&B

9. Evaluatie verkeersmaatregelen Koninginneweg e.o.
10. Hondenpoepbeleid

11. Sluiting

Beeldkwaliteitsplan MCRZ
Voor het nieuw te bouwen ziekenhuis Medische Centrum Rijnmond-Zuid is een welstandsparagraaf opgesteld. Hierin zijn de ambities vastgelegd voor de beeldkwaliteit van het openbaar gebied en de bebouwing.

Het nieuwe kernziekenhuis, vlakbij NS-station Lombardijen, wordt gecombineerd met een medimall, de zogeheten zorgboulevard. Ook komt er voldoende ruimte om te parkeren. Tussen de medimall en het ziekenhuis bevindt zich een semi-openbare overdekte route, de binnenstraat, die beide onderdelen aan elkaar koppelt. Het gehele complex is omgeven door water.

Er wordt een samenhang nagestreefd in bebouwing en buitenruimte. De afwisseling van groen en bebouwing versterkt de structuur van het gebied, waarbij de verblijfskwaliteit van de buitenruimte een belangrijk thema is.
De commissie wordt verzocht de deelraad te adviseren over het beeldkwaliteitsplan.

Evaluatie verkeersstudie Koninginneweg
Naar aanleiding van de Verkeersstudie Koninginneweg e.o. zijn in dit gebied diverse verkeersmaatregelen getroffen. Bij de vaststelling van de verkeersstudie en de uit te voeren maatregelen is destijds aangegeven om na invoering van de maatregelen verkeerstellingen en
-metingen te laten plaatsvinden om te kijken of aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn.

De tellingen van verkeersintensiteiten en snelheidsmetingen zijn in 2005 verricht. Hieruit is gebleken dat, vergeleken met de tellingen uit 2001, zowel de intensiteiten als de snelheden in grote delen van het gebied zijn afgenomen. De vraag van de commissie is nu of deze resultaten voldoende zijn of dat er nog aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn om deze verder te verlagen.

Hondenpoepbeleid
De portefeuillehouder wordt gevraagd de commissie de stand van zaken te geven over de verdere uitwerking van het nieuwe hondenpoepbeleid. Om tot vaststelling te kunnen komen van het hondenpoepbeleid, moeten er in de deelgemeente gebieden worden aangewezen waar geen opruimplicht geldt. Voor deze gebieden bestuurlijk vastgesteld kunnen worden, zullen tijdens informatiebijeenkomsten de plannen aan de bewoners worden gepresenteerd. Bewoners krijgen hiervoor te zijner tijd een uitnodiging.
Hierna komt het hondenpoepbeleid ter discussie in de commissievergadering.