Prinses Laurentien lanceert Taalkr8!

Stichting lezen en schrijven

Persuitnodiging

Den Haag, 29 augustus 2006

Op dinsdag 5 september lanceert H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven het taalevenement Taalkr8! Dit vindt plaats op de Van der Capellen Scholengemeenschap, afdeling VMBO, Russenweg 3 in Zwolle.

Taalkr8! bestaat uit workshops. De leerlingen gaan deze dag onder andere een raptekst schrijven, reclameteksten maken, debatteren in een lagerhuis debat, een fotoroman maken en sporters interviewen. Speciaal voor deze gelegenheid worden de voetballers van FC Zwolle geïnterviewd en geeft Rico van de hiphopformatie Opgezwolle de rapworkshop. Ook zal een aantal leerlingen
Prinses Laurentien interviewen.

Taalkr8! is niet alleen bedoeld om jongeren het belang van taal bij te brengen, maar vooral ook het plezier in taal. Daarnaast moet Taalkr8! scholen inspireren om hoge prioriteit te stellen aan taalbeleid. Een goede taalbeheersing is immers essentieel voor de toekomst van de leerlingen.

Deze activiteit vindt plaats in de Week van de Alfabetisering, zie ook www.lezenenschrijven.nl Dit jaar staat de Week van de Alfabetisering in het teken van een groot offensief tegen laaggeletterdheid. In Nederland zijn naar schatting 1,5 miljoen mensen laaggeletterd, waarvan ook een groot aantal jongeren. 10 procent van de jongeren heeft grote moeite met lezen en schrijven.

Meer informatie over Taalkr8! Of over de Week van Alfabetisering: Stichting Lezen & Schrijven, Sandra van Vianen, 070 3022660 of Diana Klever, 070 3022665 of 06 527 117 25.
www.lezenenschrijven.nl of www.taalkr8.nl

Accreditatie: (tot maandag 4 september, 12.00 uur)
Rijksvoorlichtingsdienst, afdeling Pers & protocol, Rvd.pers@minaz.nl, Tel. 070 3564142.