Ingezonden persbericht


VIER GORILLAMANNEN VERHUIZEN NAAR SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

Safaripark Beekse Bergen voegt opnieuw apensoort toe aan dierencollectie

Safaripark Beekse Bergen verwelkomt op dinsdag 5 september vier gorillamannen. De dieren zijn afkomstig uit de Apenheul in Apeldoorn. De gorilla's nemen in Safaripark Beekse Bergen hun intrek in het verblijf dat op dinsdag 4 juli werd geopend door minister Maria van der Hoeven (OCW). Uzuri, M'Bewe, Kidogo en M'Kono krijgen een groot binnen- en buitenverblijf dat zij delen met een groep colobusapen.

Vanaf dinsdag 5 september heeft Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek er een nieuwe apensoort bij. Nadat in juli chimpansees en colobusapen werden toegevoegd aan de dierencollectie, volgen volgende week vier gorillamannen. Uzuri, M'Bewe, Kidogo en M'Kono verblijven op dit moment in de Apenheul in Apeldoorn. Safaripark Beekse Bergen verwacht dat de dieren na hun aankomst in het park spoedig zichtbaar zullen zijn voor publiek. "Vanzelfsprekend staat het welzijn van deze vier gorillamannen voorop. Afhankelijk van hun gedrag zullen zij binnenkort te zien zijn in het binnenverblijf en daarna ook op het speciaal voor hen aangelegde eiland", aldus Matthieu de Sevaux, vestigingsmanager van Safaripark Beekse Bergen. "Wij zijn verheugd met de komst van deze dieren. Gorilla's geven een bezoek aan ons park een extra Afrikaanse tint. Bovendien is het voor het publiek imponerend om naar deze grote dieren te kijken."

Gorilla's

De gorilla - veruit de grootste van de mensapen - is een planteneter die leeft in de Centraal en West-Afrikaanse regenwouden. De apen lusten graag vruchten, maar die hangen vaak te hoog in de bomen. Gorilla's zijn geen goede klimmers en leven daarom voornamelijk op de bosbodem. Een mannetje kan 1,65 meter tot 1,75 meter groot worden en ongeveer 200 kilogram wegen. Gorilla's hebben geen natuurlijke vijanden. Toch wordt deze apensoort in het wild met uitsterven bedreigd, voornamelijk doordat de gorilla al lange tijd het slachtoffer is van stroperij.


---