Persconferentie MKB-Nederland en VNO-NCW op 5 september 2006

Vereniging vno-ncw

Persconferentie MKB-Nederland en VNO-NCW 'Uitdagingen voor mkb en hbo' op 5 september 10.30 uur.

Aan sociaal-economische redacties
/onderwijsredacties

Delft, 30 augustus 2006 - Het hoger beroepsonderwijs is de laatste tijd vaak in het nieuws. De student (in spé) kan kiezen uit een enorme variatie aan opleidingen en veel hogescholen wijden zich in toenemende mate aan toegepast onderzoek Er zitten veel goede elementen in de nu lopende ontwikkelingen, maar er zijn ook kanttekeningen. Zeker is in elk geval dat het mkb en de hogescholen elkaar hard nodig hebben en dat beide partners moeten investeren in onderlinge dialoog ten behoeve van de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven.

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de afgelopen tijd gewerkt aan de nota 'Hogescholen en branches: partners in professie, uitdagingen voor mkb en hbo', die de voorzitters Loek Hermans en Bernard Wientjes in een gezamenlijke persconferentie op dinsdag 5 september om 10.30 uur in Delft presenteren.

Hermans en Wientjes maken duidelijk welke behoeften het bedrijfsleven heeft in relatie tot het hbo en waar die wringen met de praktijk op de hogescholen. De gewenste ontwikkelingsrichting komt aan de orde en de beide voorzitters lanceren vanzelfsprekend voorstellen om branches en hogescholen daadwerkelijk tot partners te maken.

Wij nodigen u van harte uit om bij deze persconferentie, die wordt gehouden bij MKB-Nederland aan het Brassersplein 1 te Delft, aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,

André Vermeulen
Coördinator Communicatie a.i. MKB-Nederland, tel 015-21 91 287

Roelf van der Kooij
Woordvoerder VNO-NCW, tel 070-34 90 167