Gemeente Schiedam


Kabaal en theatrale bom Alles moet weg! openen September in Schiedam

Regelmatig kun je niet anders dan lachen, schateren zelfs. Maar de lach blijft steken in je keel, schreef de Volkskrant over Alles moet weg! door Els inc. in 2005. Voor iedereen die het vorig jaar gemist heeft, speelt het theatergezelschap deze theatrale bom nog een keer in Schiedam, van 5 tot en met 9 september. Op zaterdag 2 september start September in Schiedam met Kabaal in De Plantage.

Het Kabaal festival wordt georganiseerd door de SP-jongeren. De Plantage is ingedeeld in een Muziekpark, een Kunstpark en een tweede muziekarea: Rebels. Bij Rebels zijn muziek en levensstijlen te vinden die horen bij het rebelse in jongeren: een graffitimuur, hiphop, een Open-MIC sessie en DJs en MCs. Het Kunstpark is een theatrale, sprookjesachtige kunstbende en in het Muziekpark staat het hoofdpodium. Hier treden onder andere Deformer, State of Monc, Vixy en Skarfunk op. Het totale Kabaalprogramma is te vinden op: Schiedam.sp.nl/kabaal.

Theater, kunst en bridge

De eerste zaterdag van september is ook de Liduina Basiliek open, wordt een historische bridgetocht door Schiedam georganiseerd en openen twee nieuwe tentoonstellingen in de stad. Vanaf vrijdag 1 september exposeert Ellen de Leede in Bibliotheek Stadserf en Bibliotheek Noord. De overzichtstentoonstelling van Open Ateliers opent op zondag 3 september in Pand Paulus. Hier is alvast een voorproefje van het werk van alle aan Open Ateliers deelnemende kunstenaars te zien. Op zondag houdt ook Jeugdtheater De Teerstoof van 13.00 tot 15.00 uur Open Huis.

Uitverkoop

Wie nog naar Alles moet weg! wil, moet er snel bij zijn. In 2005 was deze voorstelling van Els inc. compleet uitverkocht. Alles moet weg! is een reality klucht over een verzorgingsstaat in de uitverkoop, geregisseerd door Arie de Mol, naar De Hoeksteen van Gerardjan Rijnders. In Alles moet weg! is het publiek te gast bij families die het hoofd boven water proberen te houden. Een stoet van werklozen, arbeidsongeschikten, drugsverslaafden en andere paria's van de welvaart trekken worstelend en scheldend voorbij. Stuk voor stuk zijn het mensen die zich met moeite staande houden in een wereld die geen hulp meer biedt en veel weg heeft van een jungle. Deze hilarisch, wrange voorstelling over de absurditeit van de wereld is in Schiedam te zien van dinsdag 5 tot en met zaterdag 9 september. Kaarten zijn te reserveren via 010 473 15 43 en meer informatie is te vinden op www.elsinc.nl

'Alles moet weg!' door Els Inc
Fotografie: Ben van Duin