Rijksuniversiteit Groningen

Inhoud van de pagina:
nederlands

091 - RUG-student Danny Dirksz krijgt industrieprijs voor afstudeeronderzoek

Datum: 31 augustus 2006

Het onderzoek van de nieuwe studie Technische Bedrijfskunde aan de RUG vindt weerklank bij de Nederlandse industrie. De resultaten van het afstudeeronderzoek van Danny Dirksz, getiteld: "Applying rapid-prototyping in the innovation process" toegepast op een agro-klimaatbeheersingssysteem, heeft uiterst bruikbare resultaten opgeleverd, waardoor de doorlooptijd van idee naar markt (Time to Market) tien maal korter kan worden. Hierdoor kan een ontwikkelende industrie sneller op de vraag uit de markt reageren, waardoor de concurrentiepositie van het bedrijf versterkt wordt.

In het onderzoek is samengewerkt met VDH-Products BV te Roden, een internationaal opererend en innoverend bedrijf, eerder gehuldigd met de Export Award van Nederland. Het bedrijf gaat deze ontwikkeling toepassen in zijn werkwijze en verwacht daarmee de positie op de markt te versterken. VDH-Products beloont de onderzoeker met de "VDH Research Award".

Aan Danny Dirksz zal dinsdag 5 september 2006 de prijs bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 2000 euro worden overhandigd door de directeur van VDH-Products, ing. H. Westera.

Noot voor de pers
Meer informatie:
dr. H. Hasper, technische bedrijfskunde, tel.: (050) 363 4745, e-mail: h.hasper@rug.nl
ing. H. Westera, drs. E.J.M. van der Heide, directie: VDH Products BV, tel.: (050) 302 8900, e-mail: e.van.der.heide@vdhproducts.nl